Élet-Stílus

A horvátokkal döntőzik a magyar-olasz győztese

A hazai férfiválogatottal játszik az aranyéremért a zágrábi vízilabda Európa-bajnokságon a magyar-olasz elődöntő győztese. Az első elődöntőben a házigazdák egy góllal győzték le a szerbeket.

A néhai jugoszláv tagköztársaságok pólós “belháborúja” hatalmas küzdelmet hozott a teltházas Mladost-uszodában, ahol szerb szurkolót nemigen lehetett felfedezni, annál több, mintegy 5 ezer hazai drukker szorított kellő hangerővel és csatazajt csapva az övéiért.

A nyitányt jelentő horvát gólra gyorsan válaszolt a szerb csapat, utána azonban az 5 méterest értékesítő világbajnok Miho Boskovic (képünkön jobbról) – aki az új magyar bajnoki szezonban már a címvédő Vasast erősíti – és a balkezes bombázó Maro Jokovic jóvoltából a horvát együttes elhúzott 3-1-re. Érdekes módon a vezetéstől a hazaiak torpantak meg, s a szerbek két remekbe szabott akcióból egyenlítettek 3-3-ra. A nagyszünetre viszont már újfent a házigazdák előnye (6-5) mellett vonultak el a csapatok.

A lankadatlan erővel zajló csatározás a folytatásban sem szünetelt, s a gólok sem maradtak el, hol egy, hol két találat volt a különbség a horvátok javára (7-5, 8-6), akik a záró nyolc percet 8-7-es állásnál kezdhették meg.

Előbb 8-8 lett, majd két perccel a vége előtt megint egyenlítettek a szerbek (9-9), a csattanó azonban 5 másodperccel a dudaszó előtt jött el: büntetőből a három gólig jutott Boskovic bevette a szerb kaput, ami győzelmet, így Eb-döntőt hozott a hazai együttes számára. A Magyarország-Olaszország meccs 20:40-kor kezdődik.

Vízilabda Eb, Zágráb, 1. elődöntő:
Horvátország-Szerbia 10-9 (2-1, 4-4, 2-2, 2-2)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik