Élet-Stílus

Veszélyben a portugál kapitány állása

A portugál szövetség (FPF) vezetése csütörtökön tárgyal Carlos Queiroz szövetségi kapitány jövőjéről, miután a válogatott az első két Európa-bajnoki selejtezőn csak egy pontot szerzett.

A szurkolók nagy többsége és a helyi média már nyári vb után is elégedetlenségének adott hangot, az 57 éves szakvezető menesztését a Ciprus elleni 4-4-es döntetlent és a keddi, norvégiai 1-0-s vereséget követően pedig már egyre többen követelik.

Queiroz közben hat hónapos eltiltását tölti, amelyet múlt hétfőn azért kapott, mert egy májusi edzőtáborozás során kikelt magából, inzultálta a doppingellenőröket, akik szerinte az előre be nem jelentett kontrollal megzavarták a játékosok pihenését. A kapitány fellebbezni kíván a döntés ellen, de a büntetés miatt az októberben következő két Európa-bajnoki selejtezőn (Dánia, illetve Izland ellen) sem ülhet még le a kispadra.

Kérdéses persze, hogy akkor is ő lesz a kapitány, szövetség vezetése ugyanis csütörtökön tárgyal majd a jövőjéről.

A portugál labdarúgó-válogatott egyébként legutóbb az 1996-ban indult világbajnoki selejtezősorozatban vett hasonlóan rossz rajtot: akkor az örményországi gól nélküli döntetlent követően 2-1-re kapott ki Ukrajna vendégeként, majd végül a csoport harmadik helyén végzett, így nem jutott ki az 1998-as franciaországi tornára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik