Élet-Stílus

Spanyol lapok: szigorú büntetés!

A spanyol sajtó egybehangzóan csalódottságának adott hangot szerdán, miután a dél-afrikai vb-n aranyérmes válogatott kedden 4-1-re kapott ki Argentínában, barátságos mérkőzésen.

“Az 1-4 túlságosan szigorú büntetés” – fogalmazott az egyik legtekintélyesebb spanyol sportnapilap, a Marca. “Az argentinok példátlan módon megleckéztették a spanyolokat” – írta az El País. Az El Periódico mindezt a “Spanyolország a vb-címhez méltatlanul futballozott” kijelentéssel egészítette ki.

Az ibériaiakat a nyári dél-afrikai tornán a győzelemig vezető Vicente del Bosque szövetségi kapitány elismerte, hogy az ellenfél ezúttal jobb volt, ugyanakkor hozzátette, nincs okuk szégyenkezni, tisztességgel viselik a vereséget.

A spanyolok legutóbb 10 évvel ezelőtt, 2000. augusztus 16-án, Hannoverben, a német csapattól kaptak ki ugyanekkora különbséggel, a barátságos összecsapás eredménye akkor is 4-1 volt.

Érdekesség, hogy a spanyol védő, Carlos Marchena egyéni veretlenségi csúcsa is megszakadt kedden, a 31 éves játékos ugyanis eddig 57 (!) válogatott mérkőzésen lépett pályára sorozatban úgy, hogy a csapat nem veszített.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik