Élet-Stílus

Másfél év után szerzett két gólt a válogatott

Utoljára tavaly áprilisban, a Málta felett aratott 3-0-s budapesti győzelem alkalmával szerzett legalább két gólt a labdarúgó-válogatott, amely kedd este az újpesti Szusza Ferenc stadionban 2-1-re verte Moldovát.

A nemzeti együttes 2009 októbere óta nyeretlen volt, akkor a világbajnoki selejtezősorozat utolsó – gyakorlatilag tét nélküli – összecsapásán Dániában győzött 1-0-ra. Rudolf Gergely keddi találatát megelőzően a csatárok közül utoljára Torghelle Sándor – aki már nem kerettag – volt eredményes tavaly márciusban, az Albániában vívott vb-selejtezőn.

A 2009-es évben ráadásul ez volt az egyetlen gól, amelyet támadó szerzett, Málta ellen ugyanis két középpályás, Hajnal Tamás és Gera Zoltán, valamint a védő Juhász Roland talált be, majd Svédország ellen a szintén középpályás Huszti Szabolcs volt eredményes tizenegyesből, Dániában pedig az ugyancsak középen játszó Buzsáky Ákos szerezte a győztes gólt.

Az idén hat mérkőzésen öt találatot jegyzett a válogatott, az oroszok elleni barátságos összecsapáson (1-1) a védő Vanczák, a hollandoktól elszenvedett 6-1-es vereség alkalmával a szélsőként játszó Dzsudzsák, kedden pedig Rudolf mellett a középpályás Koman volt eredményes.

Az angolok ellen Londonban megvívott augusztusi barátságos mérkőzésen Jagielka öngóljával szerzett vezetést a magyar csapat, de végül a szigetországiak diadalmaskodtak 2-1-re.

Koman a második félidőre nagyon feljavult, s egy gólt is szerzett (MTI)

Koman a második félidőre nagyon feljavult, s egy gólt is szerzett (MTI)

A júliusban Erwin Koeman korábbi szövetségi kapitány helyét átvevő Egervári Sándor irányításával a keddi volt az első siker, az angliai 2-1-es, és a múlt pénteki Eb-selejtezőn, Svédországban elszenvedett 2-0-s vereség után. A válogatott a soron következő mérkőzéseit október 8-án és 12-én vívja. Egervári együttese előbb Budapesten fogadja San Marino legjobbjait, majd négy nappal később Finnországban vendégeskedik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik