Élet-Stílus

Triatlonosok miatt áll a Belváros

A szeptember 8-12. között megrendezésre kerülő Triatlon Világbajnokság versenypályái számos fontos budapesti közlekedési útvonalat érintenek, ezeken a helyen megállási tilalomra és területlezárásokra kell számítani.

A legfontosabb és a forgalmat legjobban befolyásoló lezárások a BUDAI alsó rakparton (a Lágymányosi híd és a Lánchíd között), a LÁNCHÍDON, a CLARK ÁDÁM téren és a közeli útvonalakon, valamint a ROOSEVELT téren és környékén, a KOSSUTH LAJOS téren és a környező utcákban, a PESTI alsó rakparton a Szabadság híd és a Margit híd között lesznek.
Forrás: budapest.triathlon.org

Forrás: budapest.triathlon.org

A teljes program szerint, időrendben keddtől nem lehet parkolni egészen szeptember 14. kedden 20:00-ig, az MTA parkolójában, a Lánchíd északi és déli buszparkolóiban, az Akadémia utcában, és a Széchenyi rakparton. Szeptember 8. szerdától 06:00-tól 16:30-ig, a Budai alsó rakparton lesz parkolási tilalom.

A verseny teljes üzemmódba szeptember 10-én péntektől kapcsol, ekkor 18:00-tól szeptember 13. hétfő 04:30-ig tilos megállni a Döbrentei utca, a Várkert rakpart, a Fátyol utca, Fogas utca, a Ybl Miklós tér, a Lánchíd utca, az Öntőház utcai területeken.

Ugyancsak péntektől, hétfő 04:30-ig tilos megállni az Akadémia utca, a Pesti alsó rakpart, a Széchenyi rakpart, a Jászai Mari tér, a Kossuth Lajos tér, az Alkotmány utca, a Széchenyi rakpart, az Október 6. utca, a Sas utca, a Nádor utca, a Vigyázó Ferenc utca, a Mérleg utca, és a Dorottya utca kijelölt részein.

Szintén pénteken délután 6-tól, hétfőn 04:30-ig a Budafoki út, a Hunyadi János út, a Hauszmann Alajos utca , a Hengermalom út, a Galvani utca , a Budai alsó rakpart is verseny helyszín.

Végül szeptember 11. szombaton 18:00-tól szeptember 13. hétfő 04:30-ig nem lehet majd parkolni a Műegyetem rakpart, a Bogdánfy út területén folyik majd a verseny.

Az eseményről és a forgalmi változásokról bővebben itt tájékozódhat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik