Élet-Stílus

Ki érdemli meg az Aranylabdát – és ki nem?

Iker Casillas szerint egy spanyol játékosnak járna az Aranylabda, klubedzője, a portugál José Mourinho ugyanakkor amondó, hogy Andrés Iniestának például biztosan nem...

Bár az Aranylabát csak január 10-én adják át Zürichben, a szócsata már javában zajlik abban a tárgykörben, hogy ki érdemli meg a díjat, amelyet már FIFA Aranylabdának hívnak, miután a France Football elismerését egyesítették a FIFA Év játékosa címmel.

Iker Casillas, a világbajnok spanyolok kapusa Buenos Airesben, az argentinok elleni barátságos mérkőzésre készülődve arról beszélt, bár tiszteli a többi potenciális jelöltet, a díj valamelyik spanyol játékosnak járna. Szerinte övéi közül többen is rászolgáltak.

Az esélyek között van két Barcelona-játékos, Xavi és a hollandok elleni világbajnoki finálét eldöntő Andrés Iniesta is. Casillas klubedzője, a Realt irányító José Mourinho ugyanakkor úgy véli, hiába az aranyat érő gól, Iniesta nem érdemli meg az aranygömböt, amelyet ő volt játékosának, az Interrel triplázó holland Wesley Sneijdernek adna.

Iniesta nem sokat késett a válasszal, elmondta, a Real Madrid szakvezetőjének véleménye egy a sok közül. „Világos, hogy ha ő döntene, nem lenne esélyem nyerni, de szerencsére ez nem így van” – jegyezte meg a spanyolok Eb- és vb-győztes támadója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik