Élet-Stílus

Houllier az Aston Villa új menedzsere

A L'Equipe szerint Gérard Houllier megállapodott az Aston Villa irányítóival, és ennek megfelelően két évig ő lesz az együttes vezetőedzője.

A L’Equipe internetes kiadása kedden arról számolt be, hogy immár biztosan a bő egy hétig Angliában tárgyaló 63 éves tréner követi a birminghami gárda kispadján a szezon rajtja előtt néhány nappal távozó Martin O’Neillt.

A hír azért is meglepő, mert a tárgyalásokról beszámoló angol sajtó korábban úgy spekulált, hogy a szívpanaszokkal kezelt francia sportigazgatóként dolgozik majd a Villa Parkban, míg a szakvezetői állásra a fogadóirodáknál a svéd Sven-Göran Eriksson, illetve a skót David Moyes alkalmazására fizettek a legkevesebbet.

A francia szakember várhatóan kedd este aláírja szerződését a birminghami egyesületnél. Houllier számára korántsem ismeretlen a Premier League légköre, ugyanis 1998-tól 2004-ig a Liverpool együttesét irányította, amellyel 2001-ben öt trófeát (UEFA Kupa, FA Kupa, Ligakupa, Európai Szuperkupa, Angol Szuperkupa) nyert.

Az Aston Villánál a francia alighanem ismét együtt dolgozik majd korábbi segédjével, Phil Thompsonnal, aki a Liverpool együttesénél volt a „jobb keze”, sőt, a 2001-2002-es szezonban fél évig helyettesítette a betegséggel küszködő mestert.

Houllier jelenleg a francia szövetségnél dolgozik technikai igazgatóként, s a hírek szerint szerdán találkozik Fernand Duchaussoy elnökkel, hogy egyeztessék a távozásának részleteit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik