Élet-Stílus

Magyarország-Moldova 2-1

A magyar válogatott Moldova ellen folytatta szereplését: a második félidő elején Rudolf szerzett vezetést, Koman is betalált, Suvorov szépített.

90+2. perc: vége a mérkőzésnek.

90. perc: moldovai szöglet után Király magabiztosan jött ki, és fogta a labdát.

88. perc: Koman lekocogott, Vadócz állt be a helyére.

88. perc: Doros távoli lövése kevéssel kerülte el a bal felső sarkot.

86. perc: egymást érték az ellentámadások. Előbb Koman elől szabadítottak fel a védők, majd Epureanu lőtt – a szögletből a védő fejjel ismételhetett, alig mellé.

85. perc: Doros lábában maradt az egyenlítés. Bugaev remekül adott középre, Doros érkezett, de méterekről mellé helyezett.

84. perc: Bugaev váltja Frunzát.

82. perc: Dzsudzsák robogott el a bal szélen, két csel után lőtt, alig tévesztve célt: a labda az oldalhálóban kötött ki. Fél Perccel később Szalai eldönthette volna a meccset, ám kissé kisodródott helyzetből Nemascóba tuszkolta a labdát.

79. perc: Frunza tartotta meg a labdát, Lázár rövid felszabadítását kihasználva Suvorov érkezett, és 16 méterről laposan a bal alsó sarokba bombázott (2-1).

77. perc: Dzsudzsák ívelt be szögletből, Juhász érkezett a beadásra, s kevéssel fejelt fölé annak ellenére, hogy igencsak gyötörték.

75. perc: Koman passzával Szalai tört be a tizenhatosra, ám nem volt szíve lepasszolni – Gera érkezett középen – az oldalhálóba lőtt.

73. perc: Suvorov cselezett befele a tizenhatos jobb oldalán, ballal lőtt, az oldalhálóba.

72. Dzsudzsák szöglete után Lipták fejelt volna, de mögé érkezett a labda.

71. perc: Cebotaru helyére Cojocaru állt be a moldovaiaknál.

69. perc: gyors magyar kontra végén Dzsudzsák lőtt magasan fölé.

66. perc: magyar szöglet után Koman rúgott lyukat, a visszakerült labdával ismét magyar támadás alakult ki, s végül a Sampdoria középpályása 19 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot (2-0).

64. perc: Vanczák állt be Rudolf helyére.

63. perc: a támadáshoz csatlakozó Eleket buktatták a tizenhatos előterében, a szabadrúgás Rudolf magasan a léc fölé lőtte.

59. perc: Doros váltotta Josant.

57. perc: Gera ugratta ki a balösszekötő helyén kiugró Szalait, aki elől az utolsó pillanatban mentettek a védők.

50. perc: gyors támadás során Dzsudzsák kényszerítőzött Laczkóval, a vendégek szögletre mentettek. A sarokrúgás után Rudolf lőtt távolról, a visszapattanó labdát pedig a bal alsó sarokba lőtte (1-0).

48. perc: Suvorov szabadrúgását védte Király.

47. perc: Szalai első labdaérintésével Dzsudzsákot hozta helyzetbe, utóbbi azonban a passz helyett a cselt választotta, tévesen.

46. perc: Szalai váltotta Czvitkovicsot.

II. FÉLIDŐ

45+3. perc: vége az első félidőnek.

45+2. perc: Epureanu buktatta Dzsudzsákot; ezúttal elmaradt a figyelmeztetés.

44. perc: jókora magyar helyzet maradt ki – Gera kapott remek passzt jobbról, a becsúszó Racu “védte” a magyar csapatkapitány perdítését, majd Dzsudzsák ismételhetett távolról; fölé.

43. perc: Frunza lőtt laposan középre jobbról, Josan azonban lekésett a passzról.

39. perc: Laczkó indította Dzsudzsákot, de a szélső lesen volt.

36. perc: Koman-Dzsudzsák volt a labda útja, az eindhoveninek azonban hosszú volt az indítás, így csak Namasco kezei közé tudott ívelni.

33. perc: Lázár kapott sárgát Ţigirlas lerántásáért.

32. perc: Frunza labdájával Ţigirlas bántó magányban vezethette Királyra a labdát, azonban elkapkodva lehetőségét, a jobb kapufa mellé helyezett.

30. perc: Czvitkovics lépett el védőjétől, középre emelt, de ott csak Bolohan tartózkodott.

28. perc: Frunza akasztotta Eleket, besárgult.

25. perc: Suvorov harcolt ki szögletet, amely nyomán Epureanu próbált ollózni. A védő fejre esett, miközben a magyarok már a vendégek kapuja előtt jártak: az első magyar szöglet után jókora kalamajka alapult ki Namasco gólvonalánál, Gera ütközött a kapussal, akit ápolni kellett.

20. perc: Suvorov bal felső sarokba tartó távoli lövését Király tolta szögletre. A sarokrúgás után Epureanu fejelt fölé.

19. perc: Rudolf tört be Epuranu és Racu között, kisodródott helyzetből azonban Namasco kezei közé gurított.

15. perc: Koman kapott jó labdát, egy csellel átjátszotta ellenfelét, a Rudolfnak szánt passzba azonban Racu belelépett.

14. perc: Josan újabb szöglete Racu érkezett teljesen egyedül, de megijedt a lehetőségtől, és fölé bombázott.

12. perc: az első vendégszöglet rögtön pánikot okozott. Ţigirlas maradt egyedül egy pillanatra, de az összezáró védőkbe lőtt.

11. perc: Gera finom passza után Koman ívelt középre jobbról, Racu fejjel tisztázott. Lipták kapott sárgát a vendégkontra közben.

9. perc: a moldovaiak igyekeznek már a félpályánál megszűrni a magyar támadásokat, s ez Rudolféknak – egyelőre – nem ízlik.

7. perc: Gera próbálta indítani Dzsudzsákot, a szemfüles védők azonban észlelték a kísérletet.

5. perc: álmoskás tempóban kezdtek a csapatok, az óvatosság a fő jellemző.

1. perc: a vendégek kezdték a találkozót.

Egervári Sándor szövetségi kapitány egyetlen helyen változtatott kezdőcsapatán, amelyet szombaton Svédországban küldött pályára: a szakvezető Moldova ellen Vadócz Krisztián helyett Czvitkovics Péternek szavazott bizalmat.

Eb-selejtező, E csoport, 2. forduló:
Magyarország-Moldova 2-1 (0-0)
Szusza Ferenc stadion. Vezette: Kovarik (cseh)
Gól: Rudolf (50.), Koman (66.), illetve Suvorov (79.)
Sárga lap: Lipták (11.), Lázár (33.), illetve Frunza (28.)
Magyarország: Király – Lázár, Juhász, Lipták, Laczkó – Koman (Vadócz, 88.), Elek – Czvitkovics (Szalai, 46.), Gera, Dzsudzsák – Rudolf (Vanczák, 64.)
Moldova: Namasco – Racu, Epureanu, Bolohan, Bulgaru – Suvorov, Bordian, Cebotaru (Cojocaru, 71.), Ţigirlas – Josan (Doros, 59.), Frunza (Bugaev, 84.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik