Élet-Stílus

Tomizavát gyászolják

A motorsportvilág a vasárnap versenybalesetben életét vesztett japán Soja Tomizavát gyászolja.

A Talmácsi Gábort is felvonultató Moto2-es géposztály San Marinó-i Nagydíján a 19 éves pilóta több mint 200 km/órás sebességgel elcsúszott, majd az érkező Alex De Angelis és Scott Redding nem tudták kikerülni és áthajtottak rajta.

Azonnal egy közeli kórházba, Riccionébe szállították rendkívül súlyos agyi, mellkasi és más sérülésekkel, de ott már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

“A futam után kaptuk a sokkoló hírt, hogy a versenyen bukó Tomizava nem élte túl a balesetet. Szombat este még beszéltem vele… Nincsenek szavak arra, ami történt. Mélyen le vagyok sújtva és egyelőre képtelen vagyok felfogni a történteket. Őszinte részvétem. Nyugodjék békében” – mondta Talmácsi Gábor, aki hetedik helyen zárta a San Marinó-i Nagydíjat.

Már nem tudtak segíteni rajta (MTI/AP)

Már nem tudtak segíteni rajta (MTI/AP)

A Suter Racing – amelynek gépével versenyzett Tomizava -, illetve a Honda közleményben jelezte: a tragédia mély nyomott hagyott mindenkiben.

“Soja több volt mint egy barát, olyan volt, mint egy családtag. Mindenki szerette őt” – írta a Eskil Suter, a Suter Racing vezérigazgatója. Hozzátette: sajnálják De Angelist és Reddinget is, akiket szintén mélyen megrázott a baleset.

Valentino Rossi, a motorsport emblematikus figurája szintén megszólalt:
“Soja egy nagyon szerethető fickó volt. A horrorisztikus balesetet sajnos nem élte túl.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik