Élet-Stílus

Szabadságon a Kemény-fiúk

A Kemény-csapat számára néhány napos szünet következik a zágrábi vízilabda-Európa-bajnokságon, miután csoportelsőként automatikusan az elődöntőbe masírozott. A játékosok hétfőn „szabadságra" mentek, mi pedig górcső alá vettük az eddig történteket.

Hétfő éjfélig kimenőt kaptak a magyar férfiválogatott tagjai a zágrábi tornán, miután csoportelsőként bejutottak az elődöntőbe, és ezzel teljesítették a célkitűzést.

A magyar csapatnak voltak kifejezetten jó meccsei a csoportkörben – hat év után legyőzte a mumus szerbeket és gálázott az oroszok ellen -, ugyanakkor akadtak kifejezetten nyögvenyelős találkozói is, ilyen volt a görögök és macedónok elleni, döntetlent, illetve a vártnál sokkal szorosabb, 7-4-es győzelmet hozó vízicsata.

Ez utóbbi után Kemény Dénes szövetségi kapitány a férfi vízilabda-válogatott hivatalos weboldalának adott videóinterjújában elmondta, az elsődleges célt, az elődöntőbe jutást a vártnál még hamarabb elérte a csapata, ezért „le a kalappal a játékosok előtt”.

A formálódó magyar válogatottban voltak olyan pólósok, akiknek hullámzó volt a teljesítményük, akiknek akadtak rosszabb napjaik, de Kemény Dénes szerint ez őket bosszantja a legjobban, és biztos abban, hogy erre sportemberként jól fognak reagálni.

Folytatás a csütörtöki elődöntőben (MTI)

Folytatás a csütörtöki elődöntőben (MTI)

A csapatkapitány, a háromszoros olimpiai aranyérmes Biros Péter ugyancsak a vlv.hu-nak elismerte, hogy hullámzó volt a válogatott teljesítménye a csoportkörben, de ehhez sietve hozzátette, a lényeg az, hogy csoportelsőként sikerült a négy közé jutni, holott sokan a szerbeket várták az első helyre. A folytatást illetően megjegyezte, bízik abban, hogy az elődöntőbe jutással a tét súlya lekerült a csapattagok válláról.

„Nem azt mondom, hogy a következő két mérkőzés már ajándék, de innentől kezdve már felszabadultan játszhatunk” – mondta Biros, akinek tulajdonképpen mindegy, hogy ki lesz az ellenfél az elődöntőben. Nem kívánt a lehetséges riválisok között válogatni, mivel – jegyezte meg viccesen – a törökök nem jutottak el idáig, akiket amúgy választott volna.

Azóta tudjuk, hogy az olasz-német párharc győztese vár majd Kemény Dénes legénységére, amely – a papírformát tekintve – könnyen az Eb-döntőben találhatja magát. Abban az esetben mindenképp, ha a szebbik arcát mutatja legközelebb…

Eddig történt…
Magyarország-Németország 10-8
Gólok: Biros 4, Madaras, Hosnyánszky, Varga Dániel, Szivós, Vámos, Hárai

Magyarország-Szerbia 9-6
Gólok: Madaras 3, Kis 2, Biros, Varga Dá., Hosnyánszky, Szivós

Magyarország-Görögország 6-6
Gól: Biros, Varga Dániel 2-2, Hosnyánszky, Madaras

Magyarország-Oroszország 14-10
Gól: Varga Dénes 4, Biros 3, Kis 2, Varga Dániel, Hosnyánszky, Madaras, Szivós, Török

Magyarország-Macedónia 7-4
Gól: Varga Dénes 3, Varga Dániel 2, Hárai, Szívós

Ajánlott videó

Olvasói sztorik