Élet-Stílus

A Renault-nak drága a Forma-1

A Forma-1-es Renault többségi tulajdonosa, Gerard Lopez elárulta, hogy a csapat működtetésének költsége meghaladja a tervezettet.

A 2001-től teljes gyári tulajdonban lévő Forma-1- escsapatának 85 százalékos tulajdonrészét tavaly télen adta el a Renault a luxemburgi Genii Capitalnak.

A csapat idén el is kezdett kimászni a korábbi gödörből, de úgy tűnik, pénzügyileg nincs minden rendben, ugyanis nemrég előleget szerettek volna kérni Bernie Ecclestone-tól, a múlt héten pedig felröppent, hogy a Renault a visszavásárlást fontolgatja.

A Genii – egyben a csapat – főnöke, Gerard Lopez maga is elismeri, hogy egy kicsit többe kerül nekik az F1, mint számították, de azt is hangsúlyozza, hogy nincs komoly baj.

„Gazdasági szempontból jól állnak a dolgaink, tartjuk magunkat a terveinkhez. De a költségek magasabbak,mint gondoltuk, a Forma-1 sokkal többe kerül, mint vártuk” – idézte Lopezt az olasz Autosprint. A csapat többségi tulajdonosa megjegyezte:

„Tudtuk, hogy az autónk először nem volt elég gyors, így komoly ráfordításokat kívánt, hogy versenyképessé tegyük. Aztán ott a fejlesztés, ami drágább, mint vártuk, további kiadásokat jelent. De ami 2011-et illeti, továbbra is bizakodva tekintünk előre”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik