Élet-Stílus

Lendl is eljön Budapestre

Október 30-án harmadik alkalommal rendezik meg Budapesten a Tennis Classics elnevezésű gálát, melynek egyik legnagyobb ásza Ivan Lendl lesz.

Taróczy Balázs versenyigazgató a Papp László Sportarénában sorra kerülő esemény hétfői sajtótájékoztatóján elmondta: a a nyolcszoros Grand Slam-győztes Lendl mellett a jelenlegi világelitből pályára lép majd a svéd Robin Söderling és a cseh Tomas Berdych is.

Az Ostravában született, amerikai állampolgárságú Lendl egyesben nyolc Grand Slam-diadallal büszkélkedhet: kétszer nyert az Australian Openen, míg a Roland Garroson és a US Openen három-három alkalommal diadalmaskodott. Wimbledonban ugyanakkor mind a két döntőjét elveszítette. A korábbi világelső, most 50 esztendős klasszis 1994-ben fejezte be pályafutását, és az idén a szeniorok sorozatán tért vissza.

Lendl mellett a múlt nagy csillagai közül eljön Budapestre a svéd Mats Wilander is, míg a jelenlegi élmezőnyből a világranglistán ötödik Robin Söderling és a rangsorban hetedik Tomad Berdych mutatja be kivételes tenisztudását a magyar közönségnek. Amint azt Taróczy Balázs elmondta, barátságos meccsekre kerül majd sor, de a végére – ez rendre így szokott lenni – igazi csatát, kőkemény küzdelmet láthat a publikum az Arénában.

Hazai tenisznagyságokban sem lesz hiány: egy párosmérkőzés erejéig a múlt, Temesvári Andrea és a jelen, Szávay Ágnes csap össze az arénában. Hogy kik lesznek a partnerek, azt nem árulta el Taróczy Balázs, de az MTI érdeklődésére sokat sejtetően annyit elmondott, hogy az amerikai nyílt teniszbajnokságon küzdő ifjú magyar tenisztitánok, Babos Tímea, Fucsovics Márton és Zsiga Máté is szerepet kaphatnak a teniszgálán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik