Élet-Stílus

Anelka visszavonult, Ronaldinho visszatérhet

A Chelsea francia támadója elismerte, hogy soha többé nem ölti magára a válogatott szerelést. A Milan braziljának száműzetése viszont véget érhet, a válogatott új szakvezetése számol vele.

Nicolas Anelka megerősítette, hogy számára bezárult a francia válogatott kapuja. A dél-afrikai világbajnokságon a Raymond Domenech-ellenes puccsot kirobbantó 31 éves csatárt hazazavarták a franciák edzőtáborából, később a francia szövetség 18 mérkőzésre szóló eltiltással büntette.

„Hivatalosan is visszavonultam. Minden amellett szól, hogy többé nem játszok a válogatottban” – jelentette be Anelka a France Soir napilapnak. „A június 19-én Knysnában történtek alapján amúgy sem lett volna esély az újrakezdésre, már akkor is tudtam, hogy egy fejezet lezárult az életemben. De legalább hétről hétre kék mezben játszhatok a Chelsea-ben, ez is valami.”

Ronaldinho kálváriája ellenben véget érhet, ismét meghívót kaphat a brazil válogatottba. Az aranymezesek nyáron kinevezett szövetségi kapitánya, Mano Menezes kijelentette, hogy örömmel várja vissza a Milan irányítóját. A szakember szerint amennyiben a volt aranylabdás keményen dolgozik, és a pályán is meggyőzi, ismét „kinyitja” a kaput a Carlos Dunga által a száműzött középpályás előtt.

Ronaldinho: visszajövök! (MTI/EPA)

Ronaldinho: visszajövök! (MTI/EPA)

„Ronaldinho a válogatottban? Miért ne?” – kérdezett vissza a La Gazzetta dello Sport kérdésére. „A 2014-es világbajnokságra készülünk, és Dinho még akkor is csúcsformában lehet. A képességei mindenki számára nyilvánvalóak. Tavaly Milánóban már remekelt is olykor-olykor, viszont előtte két gyenge szezont zárt. Ha úgy játszik majd, ahogy tud, tagja lesz a nemzeti csapatnak.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik