Élet-Stílus

Cassano, a megmentő

Az olasz válogatott felejthető játékkal, de győzelemmel kezdte az Eb-selejtezőket. A szövetségi kapitány és a játékostársak is egyetértenek abban, a gólja mellett gólpasszt adó Cassanón múlt az észtországi siker.

Antonio Cassano segítheti át a nyári vb-n címvédőként katasztrofálisan szereplő, már a csoportkörben búcsúzó olasz válogatottat a mostani nehéz időszakon – legalábbis Cesare Prandelli szövetségi kapitány szerint.

“Cassano most érzi a bizalmat, s ez nagy változást hozhat az egész csapat számára is” – mondta szombaton Prandelli a Sampdoria csatárától, aki pénteken, Észtországban kiváló teljesítménnyel járult hozzá a Squadra Azzurra 2-1-es sikeréhez az Európa-bajnoki selejtezősorozat nyitányán.

Prandelli mellett Daniele De Rossi is úgy vélte, a csapatnak nem igazán ment a játék, ellenben a genovai ismét bizonyította, milyen kár volt otthon hagyni őt nyáron.

„Kemény találkozón vagyunk túl, megszenvedtünk” – állította a római középpályás a RaiSportnak elemezve. „Az észtek nagyon szervezetten futballoztak, és jobban, mint ahogy azt vártuk: így másképp értékelem az ellenük elért két gólt. Cassano külön kategória, ő a legtehetségesebb játékosunk. A meccsnek ő lett a kulcsfigurája, de ezt el is lehet várni tőle.”

A találkozón 1-0-ra vezettek az észtek, de Cassano a második félidőben előbb egyenlített, majd gólpasszt adott Leonardo Bonuccinak, így az olaszok 2010-ben első győzelmüket aratták, ezzel véget vetve a hét mérkőzésen át tartó nyeretlenségi szériának. Az olasz együttes kedden Feröer-szigetek csapatát fogadja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik