Élet-Stílus

Négygólos siker az oroszok ellen

A magyar férfi vízilabda-válogatott simán verte az oroszokat, ezzel jó esélye van arra, hogy csoportelsőként egyből az elődöntőbe kerüljön a zágrábi Európa-bajnokságon. Ehhez már csak a macedónokat kell legyőznie vasárnap.

A németeket és szerbeket legyőző magyar csapat bebizonyította, hogy a görögök elleni iksz csak kisiklás volt, ugyanis pénteken gond nélkül győzte le négy góllal az oroszokat.

A rivális első gólját hárommal „torolta” meg a magyar válogatott, majd 3-2 után ismét két gólt szerzett zsinórban. Az ezúttal is csapatkapitányoz méltóan (kiválóan) pólózó Biros harmadik találata már 6-3-as vezetést eredményezett a második negyed elején.

Jurcsik révén ugyan kapaszkodott a rivális, fel is jött egy gólra, de 6-5 után Kis és Hosnyánszky egy-egy pazar megmozdulással újra megnyugtatóvá tette a különbséget.

A 8-6-ról induló harmadik negyedben egy 3-0-ás „rohammal” végképp eldőlt a találkozó, és tulajdonképpen már csak a különbség volt kérdéses. Az oroszok egyébként csupán emberelőnyben voltak veszélyesek, igaz, akkor sok borsot törtek az orrunk alá, ugyanis tíz góljukból kilencet fórban szereztek. A negyedik negyedben a fiatal Török is betalált, ezzel megszerezte első Európa-bajnoki gólját. Az utolsó szó a riválisé volt, a mostaninál jobb orosz csapatokban is pólózó Sztratan állította be a 14-10-es végeredményt.

Amennyiben a Kemény-legénység a papírformának megfelelően vasárnap az acélosnak aligha nevezhető Macedóniát is legyőzi (ez a szerbeknek tíz góllal sikerült pénteken), akkor csoportelső, ezzel együtt automatikusan elődöntős lesz.

A házi góllövőversenyt Varga Dénes nyerte négy találattal Oroszország válogatottja ellen, Biros háromszor, Kis Gábor pedig kétszer volt eredményes, míg Varga Dániel, Hosnyánszky, Madaras, Szivós és Török egy-egy góllal járult hozzá sima sikerhez.

Jobban támadtunk

„Roppant csalódottak voltunk a görögökkel játszott döntetlen után. Ma jobb volt a támadójátékunk, mint a védekezésünk” – mondta Kemény Dénes szövetségi kapitány.


Eb, Zágráb, B csoport, 4. forduló:
Magyarország-Oroszország 14-10 (5-3, 3-3, 3-1, 3-3)
A magyar góldobók: Varga Dénes 4, Biros 3, Kis 2, Varga Dániel, Hosnyánszky, Madaras, Szivós, Török 1-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik