Élet-Stílus

Sztáredzők az ötbírós rendszer mellett

Az európai élcsapatok vezetőedzői elégedettek a kontinens szövetsége (UEFA) által nemrégiben bevezetett, úgynevezett ötbírós rendszerrel.

“Mindenki nagyon pozitívan nyilatkozott erről a kísérletről” – mondta Andy Roxburgh, az UEFA technikai igazgatója. “Akárcsak Michel Platini elnök, a szakemberek is úgy gondolják, hogy amennyire csak lehet, humánusnak kell maradni.”

A mostani szezonban a Bajnokok Ligájában, az Európa Ligában, valamint az Európa-bajnoki selejtezőkön is öt bíró ténykedik majd a pályán: a fő játékvezető mellett négy asszisztens lesz, közülük ketten kizárólag a 16-oson belüli eseteket figyelik.

A kétnapos összejövetelen olyan kiváló edzőkkel egyeztettek az UEFA illetékesei, mint Carlo Ancelotti (Chelsea), Alex Ferguson (Manchester United), Josep Guardiola (Barcelona), Felix Magath (Schalke), José Mourinho (Real Madrid) és Claude Puel (Olympique Lyon).

Az UEFA illetékesei arról is tárgyaltak a trénerekkel, hogy egy párharc összesítésében esetleg eltöröljék az idegenben lőtt több gól szabályát, ám az edzők ezt elvetették, így várhatóan minden marad a régiben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik