Élet-Stílus

Szávay kiesett a US Openen

Szávay Ágnesnek a második forduló jelentette a végállomást az amerikai nyílt teniszbajnokságon, a US Openen.

Egyesben már nincsen versenyben magyar játékos a US Openen. Arn Gréta mindjárt az első kanyarban kicsúszott (a címvédő belga Kim Clijsterstől kapott ki), míg Szávaynak a második forduló, az olasz Flavia Pennetta elleni találkozó jelentette a végállomást.

Az első szett mindössze 27 percig tartott. A világranglista 36. helyén álló magyar hölgy ugyan a mérkőzés elején brékelt, de közben valamennyi szervajátékát elveszítette.

A második játszma elején Szávay Ágnes ismét elvette ellenfele adogatójátékát, majd a meccs sorsán először hozta a sajátját is, később azonban ápolni kellett. Ezzel együtt 4:3-ig kitartott az előnye, innentől kezdve viszont már csak a 19. helyen kiemelt Pennetta nyert játékot, kettőt fogadóként, 4:5 után, magyar ellenfele adogatását elvéve tett pontot az 51 perces második szett, egyszersmind a mérkőzés végére.

A 21 éves Szávay negyedszer mérettetett meg egyesben Flushing Meadowsban, 2007-ben egészen a negyeddöntőig jutott, ugyanakkor tavaly mindjárt az első körben kikapott, míg 2008-ban a második fordulóban volt kénytelen búcsúzni, ahogy az idén is.

Szávay a csütörtöki játéknapon párosban a svájci Patty Schnyderrel az oldalán javíthat.

US Open, női egyes, 2. forduló (a 32 közé jutásért):
Szávay-Pennetta (olasz, 19.) 1:6, 4:6

Ajánlott videó

Olvasói sztorik