Élet-Stílus

Az egómániások imádják a Facebookot

Míg a férfiak a „magamról” részt tuningolják, addig a nők inkább a képekkel villantanak.

Az ma már egyáltalán nem újdonság, hogy a közösségi oldalon főleg a túlzott önbizalommal rendelkezők és önimádók érzik elemükben magukat. Ezt most egy kanadai pszichológushallgató kutatása is megerősítette, aki azt vizsgálta, miként viselkednek a különböző önbizalmi szinttel rendelkezők a Facebookon.

Az eredmények nem túl meglepőek: inkább csak összerendezik a következtetéseket, amiket már mindenki levont magában néhány ismerősének túlzott aktivitása kapcsán. A kutatók arra jutottak, hogy a nárcisztikus személyiségjegyekkel rendelkezők rengeteg időt töltenek a közösségi portálon, és abban, hogy mivel igyekeznek felhívni magukra a figyelmet, a két nem képviselő eltérnek. A férfiak szellemességükre és intelligenciájukra a profiloldaluk „magamról” részében hívják fel a figyelmet, míg az önimádó nők azokra a képekre bízzák magukat, amelyeken a fizikai megjelenésük kerül előtérbe.

Az egómániás Facebook-használók elárasztják ismerőseiket üzeneteikkel és kifejezetten élvezik, hogy saját maguk szabhatják meg, milyennek látják őket mások.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik