Élet-Stílus

Van der Vaart Londonban folytatja

Az európai élklubok az előző évekhez képest jóval kevesebb pénzt költöttek újak szerződtetésére a mostani átigazolási időszakban, amelynek utolsó pillanatában Rafael van der Vaart a Realtól a Tottenhamhez igazolt.

A Bajnokok Ligájában is érdekelt angol Tottenham Hotspur az utolsó pillanatokban szerződtette Rafael van der Vaart, a Real Madrid holland támadóját, az átigazolás azonban – tekintve, hogy a kedden hétkor lejárt átigazolási időszak legvégén született meg az egyezség – csak akkor lesz hivatalos, ha arra a Premier League is rábólint.

A Tottenham menedzsere, Harry Redknapp elmondta, két órával a nemzetközi átigazolási stop előtt értesült arról, hogy a világbajnoki ezüstérmes futballista megszerezhető.

Hétfőn úgy tűnt, a korábbi hamburgi játékos visszatér a Bunesligába, és csaknem 18 millió euróért a Bayern München játékosa lesz. Az üzlet azonban nem jött létre, az idő viszont sürgetett, így Van der Vaart transzferdíja jelentősen csökkent, a Spurs a hírek szerint „olcsón”, 9 millió euró körüli összegért szerezte meg a 27 éves holland játékost.

David Villáért adták a legtöbb pénzt nyáron (MTI/EPA)

David Villáért adták a legtöbb pénzt nyáron (MTI/EPA)

Ha már a pénz szóba jött: a Deloitte könyvvizsgáló cég közlése szerint a legmódosabbaknak tartott angol klubok mintegy 424 millió eurót fordítottak új szerzeményekre, ami 22 százalékkal kevesebb a tavalyi adatokhoz képest, és 2007 óta a legalacsonyabb összeg. A spanyol, olasz, német, valamint a francia élvonalban 2009-hez viszonyítva 25-40 százalékkal esett vissza az új játékosokra költött összeg.

A legtöbb pénzért David Villa kelt el, akiért a Barcelona 40 millió eurót fizetett a Valenciának. A Goal.com szerint a spanyol csatár klubváltása volt a nyári átigazolási szezon legnagyobb „durranása”. A 20-as toplistán egy másik új Barca-játékos tanyázik a második helyen, jelesül az ex-liverpooli argentin Javier Mascherano, a harmadik pedig Zlatan Ibrahimovic, aki éppen Barcának intett búcsút, s az AC Milan játékosa lett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik