Élet-Stílus

UEFA: csak semmi vuvuzela

Amit a nemzetközi szövetség (FIFA) nem lépett meg a dél-afrikai vb alatt, azt az európai szervezet, az UEFA készséggel megtette: betiltotta az idegesítő hangú vuvuzela használatát.

Az európai szövetség (UEFA) kitiltotta a vuvuzelát a 2012-es Európa-bajnokság, valamint az Európa Liga és a Bajnokok Ligája mérkőzéseiről, mert álláspontja szerint a zajkeltő eszköz használata nem egyeztethető össze az európai szurkolási kultúrával.

Az európai lelátókon ugyanis az éneklés és a hangos buzdítás a megszokott, nem pedig „zümmögés”, márpedig a vuvuzela túlharsogná a drukkerek különféle érzelmi reakcióit.

Az UEFA felszólította 53 tagszervezetét, hogy a nemzetközi klubmérkőzéseken, illetve a válogatottak Eb-selejtezőin ne engedjék be a stadionokba az idegesítő hangú dudákat.

A nemzetközi kosaras szövetség (FIBA) után az UEFA a második nagy sportági szervezet, amely betiltotta a vuvuzela használatát a rendezvényein. A FIBA a hallásra gyakorolt káros hatása miatt nem engedélyezte a műanyag zajkeltő eszköz használatát a most zajló törökországi férfi világbajnokságnak otthon adó sportcsarnokokban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik