Élet-Stílus

A homeopátia csak időpazarlás?

A japán orvosok szerint az, aki homeopátiával kezelteti magát, elszalasztja a valódi gyógyulás lehetőségét.

A vita azután lángolt fel újra, hogy a legfrissebb statisztikai adatok szerint a szigetországban egyre népszerűbbek az alternatív kezelések. Mostanra már nemcsak a vezető orvosok, hanem a japán császár, Akihito is aggódik. A hatalmasság egyszerűen abszurdnak nevezte a homeopátiát és felszólította az orvosokat, hogy tartózkodjanak ettől az alternatív kezelésformától.

Az ellentétet csak tovább szította az, hogy a közelmúltban agyvérzésben meghalt egy két hónapos csecsemő, mert a szokásos K-vitaminos kezelés helyett, homeopátiás szerekkel szerették volna gyógyítani. A készítmények alapja a növény- és állatvilágból való, amit vízzel hígítanak fel, néha annyira, hogy szinte lehetetlen kimutatni az eredeti alapanyagok molekuláit. Ichiro Kanazawa, a Japán Tudományos Társaság tagja úgy véli, a homeopátiás szereknek épp ezért nincs semmilyen gyógyító hatásuk, az egészségügyi dolgozók feladata pedig az, hogy kizárják ezeket a tudománytalan szereket a gyógyításból.

A vezető japán orvosok leszögezték, mindenkinek joga van megválasztani a gyógymódot, amivel gyógyulni akar, ám félnek, hogy a hatástalan homeopátiás kezelés miatt sokan értékes időt vesztegetnek el, ami később akár az életükbe is kerülhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik