Élet-Stílus

Az Inter nem bírt a Bolognával

A címvédő Inter gól nélküli döntetlent játszott a Bologna otthonában az Serie A 1. fordulójában. A milánói csatárok nem bírtak a remekül záró hazai védelemmel.

A Bologna ugyan alig valamivel a bajnoki rajt előtt kirúgta edzőjét, – Franco Colombát „kishitűsége” miatt menesztette a klub vezérkara, a bajnok ellen a másodedző Paolo Magnani ült a kispadon – de ez nem látszott meg a hazaiak teljesítményét; igaz, a 4-1-4-1-es felállás sejttette, hogy a vendéglátó az egy ponttal is maximálisan elégedett lenne.

Ennek megfelelően az Inter lépett fel támadólag, ám a Bologna előtt adódtak az első helyzetek, ám a léc fölé emelő Gimenez és a mellé lövő Garics György is kihagyta lehetőségét. A hazai középpályások szinte minden labdára előbb értek oda – a tavaly látott Inter ellen ez aligha sikerült volna.

Mivel a milánóiakat kiszorították a tizenhatos előteréből, átlövésekkel próbálkoztak, de Sneijder és Mariga sem volt pontos. A Bologna ellentámadásai viszont annál „élesebbek” voltak, ám Garics hiába illant el rendre Chivu mellett, Di Vaio befejezései nem voltak túl sikeresek.

Bologna-Inter – összefoglaló:


A második játékrészben az Inter feljebb húzódott, s a hajrában már a szerencsén múlt, hogy nem jutott előnyhöz a bajnok. Sneijder szabadrúgását bravúrral védte Viviano, Eto’o lövése a lécről vágódott vissza, a Bologna kibírta az utolsó ostromot is. Az Inter így balul rajtolt, a Bologna viszont értékes pontot könyvelhetett el.

Serie A, 1. forduló:

Bologna-Inter 0-0
Renato Dall’Ara, 28 439 néző. Vezette: Valeri
Bologna: Viviano – Esposito, Portanova, Britos, Rubin – Mudingayi – Garics (Siligardi, 90.), Casarini, Ekdal (Della Rocca, 62.), Gimenez (Meggiorini, 68.) – Di Vaio
Inter: Julio Cesar – J.Zanetti, Lúcio, Samuel, Chivu – Mariga, Cambiasso – Pandev (Coutinho, 61.), Sneijder, Eto’o – Milito (Biabiany, 81.)

Az élcsoport:
1. Milan 3 pont (4-0), 2. Parma és Sampdoria 3 (2-0), 4. Chievo 3 (2-1), 5. Bari és Genoa 3 (1-0), 7. Fiorentina és Napoli 1 (1-1)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik