Élet-Stílus

Nem lesz dugó iskolakezdéskor?

Kezdődik az iskola a dugók is visszatérhetnek, de kivételesen nem a felbontott utak miatt. Alig zajlik útfelújítás jelenleg.

Nem megfeledkezve a Margit híd lezárásáról és a 4-es metró felszíni munkálatai miatti korlátozásokról, a főváros tájékoztatása alapján alig zajlik munka főváros útjain. A május óta zajló, és 2010-re tervezett útfelújítások I. üteme ugyanis augusztusban lezárult. Elvileg nincs olyan útszakasz, ahol ezek miatt forgalomkorlátozásra kellene számítani iskolakezdéskor.

„Jó hír”, hogy a II. ütembe tartozó négy útszakasz kivitelezői közbeszereztetése jelenleg is tart, így az iskolakezdéskor ezekkel sem kell számolni. Az idén még felújításra váró útszakaszok egyébként: a XIX. kerületi Ady Endre út 2. szakasza, a XVII. kerületi Diadal utca, a Vajdahunyad vár belső területe és a Budai vár belső útjai – közölte a fővárosi polgármesteri hivatal érdeklődésünkre.

Hidakra koncentrálnak

A Margit híd egy éve tartó felújítása mellett Budapesten számos kisebb felüljáró és híd is megújul az ősszel. Így, az újpesti, a Sporttelep utcánál található Szilas-patak híd, az I. kerületben található a Tóth Árpád sétány – Palota út feletti gyalogos híd, a Vajdahunyad sétányon lévő a Városligeti-tó feletti közúti híd, az ugyanitt lévő a Washington György sétány – Városligeti-tó feletti gyalogos híd. Az év során felújítják a Kacsóh Pongrác úti Rákos-patak feletti közúti hidat is november 30-áig, és ugyancsak ekkorra ígérik a Zuglóban lévő Somkút utcai Szilas-patak feletti közúti híd felújítását is.

A Belváros szív-e?

A Belváros forgalmára leginkább a Budapest Szíve Program munkálatai vannak és lesznek is hatással, így a már jelenleg is érvényben lévő forgalmi változásokat figyelembe véve kezdődik a szeptember.

Ahol lesz még idén útfelújítás:



Nagyobb térképen való megjelenítés

A Károly körút VII. kerületi oldala munkaterületté vált a Dohány utcától a Király utcáig. A Dohány u. – Astoria közötti szakaszon a forgalmi rend változatlan marad, vagyis továbbra is a Károly körút VII. kerületi oldalán, 2x1forgalmi sávon lehet haladni az Astoria és a Dohány utca között. Az Astoria felől az Andrássy út irányába haladó forgalom a Dohány utcai csomópontban lesz átvezetve az V. kerületi oldalra. Ugyanitt az Andrássy út felől az Astoria felé tartó 2 forgalmi sáv egy sávra szűkül. Az Astoriánál továbbra sem lehet jobbra, kisívben a Kossuth Lajos utcába kanyarodni, így az Erzsébet hídra való feljutáshoz továbbra is a „Filmmúzeum” (Zsinagóga) –Dohány utca – Síp utca – Rákóczi út útvonalat lehet használni.

A Károly körút hamarosan

A Károly körút hamarosan

A Király utcából csak a Bajcsy-Zsilinszky út felé lehet kihajtani, az Astoria felé innen nem lehet haladni. A Harmincad utcába a Károly körútról nem lehet behajtani, a Bajcsy Zsilinszky út irányából, az Astoria felé haladva lehet ide jobbra bekanyarodni. A Gerlóczy utcába csak a Bajcsy Zsilinszky út felől érkezve lehet behajtani, a kihajtás ugyanakkor – a meglévő jelzőlámpa segítségével – mindkét irányba lehetséges lesz . A Madách tér csak a VII. kerület felől, hátulról, míg a Bárczy István utca csak a Bajcsy Zsilinszky út felől érkezve közelíthető meg.

A fentieken kívül a volt Szabadkikötő út – Szállítók útja csomópontot a Posztógyár utcával összekötő 2,5 kilométeres útszakasz a csepeli gerincút építése is zajlik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik