Élet-Stílus

Dupla vagy semmit nyert a Schalke

A német bajnokságot haloványan kezdő Schalke tovább erősítette keretét. A gelsenkircheniek megszerezték Klaas-Jan Huntelaart a Milan csapatától, de a madridi Jose Manuel Jurado is királykékbe öltözik.

Jurado hétfő este még gólt szerzett az Atlético Madrid-Sporting Gijón spanyol bajnoki találkozón (4-0), de ez egyben a búcsúmeccse volt a Vicente Calderón stadionban, a szélső ugyanis elfogadta a németek ajánlatát, s emellett klubja is jelezte, hogy elengedi a 24 esztendős futballistát.

A Real Madrid csapatában nevelkedett Jurado tagja volt a tavasszal Európa Ligát nyert csapatnak, s tavaly nyárig a spanyol U21-es válogatottnak is oszlopos tagja volt (18 meccsen öt gólt szerzett). A csatárok mögött, de a pálya bal szélén is kiváló játékos évi négymillió eurós fizetésért játszik majd a Bundesligában, egyesülete 13 milliót kasszíroz.

A Schalke hasonló összegért szerezte meg leendő csapattársát, a holland Huntelaart is. A játékosért 14 milliót fizet a Schalke, amely így öt olyan labdarúgót vonultat majd fel, aki egy éve még a spanyol bajnokságban fejezte be az idényt. Juradón kívül Raúl és Christoph Metzelder (Real Madrid), a mindössze 21 éves murciai szélsőbekk Sergio Escudero, valamint a 2009-ben a Milanhoz távozó holland válogatott csatár.

Jurado (jobbról) is a Schalkét erősíti szeptembertől (MTI/EPA)

Jurado (jobbról) is a Schalkét erősíti szeptembertől (MTI/EPA)

A nyáron több csapat által is megkeresett, ám a klubváltástól elzárkózó Huntelaar akkor döntött a távozás mellett, amikor nyilvánvalóvá vált, hogy a vörös-feketék vezetősége a „nyakára hozza” a Barcelona klasszisát, Zlatan Ibrahimovicot. Hogy a hollandnak meg vannak számlálva lombardiai napjai jelezte az is, hogy az olaszok a brazil Robinhóval is tárgyaltak (s valószínű, meg is állapodnak a Manchester City játékosával).

“Nem akartam távozni, de Ibrahimovic érkezésével minden megváltozott” – nyilatkozta honlapján a holland, aki a Milan csapatában hét gólt szerzett 25 mérkőzésen úgy, hogy alig kapott szerepet a kezdőcsapatban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik