Élet-Stílus

Nagy csatát vár a szerb kapitány

A szerb szövetségi kapitány szerint a csoportelsőségről dönt a hétfői Magyarország-Szerbia rangadó a zágrábi Európa-bajnokságon.

A szerb vízilabda-válogatottnak úgy kell játszania a magyarok ellen, mintha olimpiai döntő lenne – jelentette ki Dejan Udovisics a Vecernje Novosti című lap újságírójának.

Szlobodan Nikics, a szerb válogatott centere szerint „a magyar minőségi csapat”. Egy másik szerb válogatott, a fiatal Andrija Prlainovics azt mondta: „A magyar a szerb válogatott legerősebb vetélytársa a csoportban; parázs meccset, igazi derbit várok”.

A Vecernje Novosti Biros Péter csapatkapitányt emelte ki a magyar csapatból, mint aki nagyon tapasztalt játékos, és szerinte „minden tőle jön”. A lap idézte Szécsi Zoltánt, a magyarok – Biroshoz hasonlóan háromszoros olimpiai bajnok – kapusát, aki azt mondta, a szerb tiszteletet érdemlő, jó csapat, éppen ezért bizonytalan a mérkőzés kimenetele.

A belgrádi újság megjegyezte, remélhetőleg nem szakad meg a magyarokkal szembeni hatéves veretlenség. A magyar vízilabda-válogatott utoljára a 2004-es athéni olimpia döntőjében győzte le a szerbeket.

A mérkőzésre hétfőn 16:30-kor kerül sor. Az FN.hu élőben tudósít.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik