Élet-Stílus

Ibrahimovic a Milan játékosa

Zlatan Ibrahimovic visszatérhet Milánóba. A Milan szombat este bejelentette hivatalos honlapján, hogy megegyezetett a Barcelonával a svéd futballista átigazolásáról. A nyurga támadóért 24 milliót fizetnek a lombardok.

A Milan nagyon jó üzletet csinált, hisz a négyéves szerződést aláíró támadót „diszkont áron”, a tavalyi – 66 milliósra becsült – értékének a töredékéért szerezte meg, ráadásul részletekben törleszti a vételárat, évenként nyolcmillió eurót utalva át a katalánoknak.

A vörös-feketék alelnöke, Adriano Galliani igencsak agresszív politikával lepte meg a piacot. A tar vezető addig maradt Barcelonában, amíg ki nem csikarta a szerződést.
“A következő szezonra kölcsönvesszük, utána pedig 24 millió euró fejében végleg a miénk lesz” – közölte Galliani. „Hétfőn átesik az orvosi vizsgálaton, utána pedig aláírja négy évre szóló szerződését.”

„A Milan Európa élvonalába tartozik, az öltözőben egymást érik a kiváló támadók” – összegzett Ibrahimovic. „Mától a Milan játékosa vagyok, s a váltás remélem, jót tesz nekem. Bajnokok Ligáját szeretnék nyerni, de az olasz duplának is örülnék. Az Inter drukkerei nyilván nem örülnek a döntésemnek, de ez most kevésbé fontos.”

Hétfőtől csapattársak lesznek: Nesta és Ibrahimovic (MTI/EPA)

Hétfőtől csapattársak lesznek: Nesta és Ibrahimovic (MTI/EPA)

Ibrahimovic korábban a Juventusban, majd a másik milánói sztárcsapatban, az Interben szerepelt, ahonnan tavaly nyáron került a spanyol klubhoz. Barcelonában ugyanakkor nem igazán tudott alkalmazkodni Josep Guardiola együttesének játékstílusához, ezzel együtt 42 meccsen 22 gólt lőtt a katalán együttesben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik