Élet-Stílus

Angol vodka a világ legjobbja

Administrator
Administrator

2010. 08. 29. 17:32

Egy angol vodka a legjobb a világon, noha a vodka elsősorban Oroszországban és Lengyelországban hagyományos ital.

A Herefordshire grófságban készülő Chase vodkát egy San Franciscóban tartott versenyen egyhangúlag választotta meg 249 közül a legjobbnak az italokat vakon kóstoló bíráló bizottság 30 tagja.

A versenyben számos orosz és lengyel vodkafajta is indult; ezek részben hatalmas vállalatok készítményei, amelyeket a hagyományoknak megfelelően búzából vagy rozsból párolnak.

A Chase ezzel szemben nem nagy automata gépsorokon, hanem egy kicsi üzemben, csekély mennyiségben készül, mégpedig burgonyából. Az utóbbi is a farmon nő, ott gyűjtik be, és nyomban feldolgozzák.

A Chase vodkát 2008-ban párolták első ízben. Az ötletgazda William Chase burgonyafarmer, aki unalmában kezdett vodkát készíteni. Chase neve már rég nem ismeretlen az élelmiszeriparban, legalábbis Nagy-Britanniában: ő állította elő a Tyrell chipset, amely a rágcsálnivalók közül kifejezetten elitnek számít. A brandet azonban eladta egy befektető csoportnak, és egy darabig csak a farmját művelte, aztán unalmában elkezdett vodkával kísérletezni.

A San Franciscóban aratott győzelem nyomán most egyre több megrendelést kap az Egyesült Államokból, bár Chase szerint ez annak is köszönhető, hogy az amerikaiak mindent szeretnek, ami angol.

A sikeres farmer a BBC-nek elmondta, hogy egy jó brand kialakítása nem feltétlenül kerül pénzbe. Ő maga egyetlen fillért sem költött a Tyrell chips reklámozására, hanem személyesen járt be sok független, lánchoz nem tartozó boltot. A kiváló minőség mellett saját személyiségét állította a termék neve mögé, és átütő sikert ért el anélkül, hogy reklámra költött volna.

A jelek szerint a vodka esetében a kiváló minőség már megvan, noha – mint mondta – orosz és lengyel részről számos bírálat érte. “Az adott körülmények között azonban ez érthető” – jegyezte meg a BBC-nek.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

2018.12.07. Semmelweis Budapest Award.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.