Élet-Stílus

Tovább robog a Chelsea

Az Arsenal harcos meccset húzott be a Blackburn otthonában, az első két mérkőzésén egyaránt 6-0-ra diadalmaskodó Chelsea ezúttal nem sziporkázott, de azért felülmúlta a Stoke Cityt. Gera Zoltán csapata, a Fulham a hajrában mentett pontot, akárcsak egy hete a Manchester United ellen.

Az Arsenal Theo Walcott éles szögből lőtt góljával került előnybe az Ewood Parkban, a Rovers azonban Diouf-koprodukcióval egyenlített. A 2002-es vb egyik hősének, El-Hadjinak a passzát Mame Biram váltotta gólra. A második félidőben azonban a Fabregas kipattanójára érkező Arsavin kiharcolta a győzelmet.

Londonban a Chelsea győzelmét még az sem veszélyeztette, hogy Frank Lampard tizenegyest hibázott. Nem sokkal később Terry okos passza után Malouda szerzett vezetést. Szünet után Whelan egyenlíthetett volna, ám lövése csak súrolta a felső lécet – a másik oldalon viszont egy másik büntető-végrahajtó már kifogott Sörensenen. Az Anelka ellen elkövetett szabálytalanság után Drogba állította be a végeredményt.

A Fulham három forduló után három ponttal rendelkezik, pedig még veretlen. Mark Hughes ezúttal sem szavazott bizalmat Gera Zoltánnak, a magyar csak a Blackpool 2-1-es vezetésénél kapott lehetőséget.

A hajrában a szerencse rámosolygott a londoniakra, hisz Dembele passza után Etuhu egyenlített, ezzel az Európa Liga idei döntőse még továbbra is veretlen az angol bajnokságban, igaz, így is csak a 11. helyen áll.

A londoniak napját a Tottenham rontotta el. A Bajnokok Ligája főtáblájára jutott Spurs ugyanis a White Hart Lane-en egygólos vereséget szenvedett, Rodallega pazar lövéssel kínálta meg Cudicinit. Az első pontjait szerző Wigan a gól előtt is veszélyesebben játszott, Gohouri kapufát lőtt, míg Alcaraz ziccert hibázott.

Premier League, 3. forduló:

Chelsea-Stoke City 2-0 (1-0)
Gól: Malouda (32.), Drogba (77., 11-esből)

Blackpool-Fulham 2-2 (0-1)
Gól: Pantsil (öngól, 71.), Varney (76.), illetve Zamora (35.), Etuhu (87.)

Tottenham-Wigan 0-1 (0-0)
Gól: Rodallega (80.)

Wolverhampton-Newcastle 1-1 (1-0)
Gól: Ebanks-Blake (43.), illetve Carroll (63.)

Blackburn Rovers-Arsenal 1-2 (1-1)
Gól: M.B. Diouf (27.), illetve Walcott (20.), Arsavin (51.)

Manchester United-West Ham 3-0 (1-0)
Gól: Rooney (33., 11-esből), Nani (50.), Berbatov (69.)

Az élcsoport:
1. Chelsea 9 pont (14-0), 2. Arsenal 7 (9-2), 3. Manchester United 7 (8-2), 4. Wolverhampton 5 (4-3), 5. Newcastle 4 (7-4), 6. Manchester City 4 (3-0, 2 mérkőzés), 7. Bolton 4 (3-1, 2)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik