Élet-Stílus

Élen a Kaposvár

A kaposváriak kétgólos hátrányból fordítottak a Pápa ellen, a ZTE Rajcomar (képünk) duplájával győzte le a Kecskemétet. A Honvéd zsinórban már három meccset nyert a Soproni Ligában.

Ismét nyert a Honvéd
Sorozatban harmadik győzelmét aratta a Honvéd a Soproni Ligában: a fővárosi csapat két góllal nyert az újonc Szolnok otthonában. Az első félidőben inkább a Szolnok próbálkozott, de “nem talált fogást” a rendkívül magabiztosan védekező Honvédon, míg a vendégek kihasználták, hogy Hegedűs Gyula sérülése miatt az újonc percekig tíz emberrel futballozott, és Sadjo révén megszerezték a vezetést.

A szünet után sem változott sokat a játék képe, a Honvéd semmit nem kockáztatva magabiztosan őrizte előnyét. A hajrában az egyenlítésért küzdő hazaiak védelme teljesen kinyílt, a rivális pedig eredményesen fejezett be egy kontrát, és megérdemelten vitte haza a három pontot.

Megszerezte első győzelmét a Paks
A Paks egygólos győzelmet aratott az eddig hozzá hasonlóan nyeretlen Haladás vendégeként. Nagyon gyenge színvonalú, sok hibával tarkított első 45 percet produkáltak a csapatok. A második játékrész már izgalmas, látványos játékot hozott, mindkét kapu előtt adódtak helyzetek, s végül a veszélyesebben futballozó Paks megérdemelten nyerte meg a mérkőzés.

Zalai siker
A Zalaegereszeg otthonában 2-1-re nyert a Kecskemét ellen. Helyzetváltások után gyorsan vezetést szerzett a ZTE, a hazaiak a folytatásban is többször veszélyeztettek, de két óriási vendéghelyzet után Vlaszáknak is bravúrra volt szüksége.

Szünet után a zalaiak előtt volt több helyzet, a kecskemétiek Rybansky nagy hibája után tíz főre fogyatkoztak: a hálóőr messze elhagyta kapuját és a csúszós talajon a labdát a 16-oson kívül fogta meg. Solymosi játékvezető kiállította a játékost.

Ezzel úgy látszott, eldől a mérkőzés, ám egy kontratámadás végén Miljatovicsot is leküldte a pályáról a bíró. A kecskemétiek mindent megpróbáltak, de a ZTE tartotta az eredményt és végül kicsikarta szezonbeli első győzelmét.

Jó hajrával nyert a Kaposvár
Kétgólos hátrányból fordítva győzött hazai pályán a Kaposvár a Pápa ellen. Az első harminc perc unalmas, eseménytelen játéka után a Pápa került fölénybe és megérdemelten szerzett vezetést Abwo fejesgóljával.

A folytatásban megélénkült a játék, a szünet után pedig a hazaiak vették át az irányítást. A Pápa mégis növelni tudta előnyét, de mint később kiderült, Takács P. kiállítása megpecsételte a vendégek sorsát. A somogyiak a mérkőzés utolsó tíz percében három gólt is szereztek, és ezzel maguk javára fordították az eredményt. A két csapat eddigi hét élvonalbeli találkozóján a játékvezetők kilenc piros lapot osztottak ki, ezek közül nyolcat a pápaiak kaptak.

Soproni Liga, 5. forduló:

Szolnok-Honvéd 0-2 (0-1)
Szolnok, 2000 néző. Vezette: Bognár T.
Gól: Sadjo (21.), Rufino (88.)
Szolnok: Kövesfalvi – Schindler, Hegedűs Gy. (Koós, 21.), Pető Z., Balogh P. – Búrány, Hevesi-Tóth – Remili, Pisanjuk (Lengyel B., 58.), Tchami (Antal, 67.) – Alex
Honvéd: Kemenes – Takács Á., Cuerda, Botis, Hajdú – Danilo (Lacalle, 84.), Coira, Akassou, Sadjo – Rufino, Rouani (Abbas, 79.)

Haladás-Paks 1-2 (1-1)
Szombathely, 3500 néző. Vezette: Németh
Gól: Kenesei (39.), illetve Sifter (29.), Vayer (88.)
Haladás: Rózsa – Schimmer, Guzmics, Lengyel, Tóth P. – Ugrai (Rácz, 56.), Rajos, Korolovszky, Simon Á., Oross – Kenesei (Simon A., 79.)
Paks: Csernyánszki – Fiola, László, Sifter, Csehi – Bartha (Magasföldi, 61.), Sipeki, Heffler, Miskolczi (Vayer, 22.) – Kiss T., Montvai

ZTE- Kecskemét 2-1 (1-0)
Zalaegerszeg, 2145 néző. Vezette: Solymosi
Gól: Rajcomar (7., 11-esből, 73.), illetve Némedi (83., 11-esből)
Kiállítva: Miljatovics (80.), illetve Rybansky (65.)
ZTE: Vlaszák – Kovács G., Miljatovics, Bogunovics, Varga R. – Szalai, Máté, Kamber, Illés (Delics, 76.) – Balázs (Kocsárdi, 87.), Rajcomar (Horváth A., 81.)
Kecskemét: Rybansky – Bori, Farkas (Holczer, 66.), Lambulics, Balogh B. – Cukics (Szavics, 55.), Némedi, Koncz (Dosso, 84.), Foxi – Litsingi, Tököli

Kaposvár-Pápa 3-2 (0-1)
Kaposvár, 2000 néző. Vezette: Takács
Gól: Grúz (83.), Kulcsár (88.), Zsók (92.), illetve Abwo (36.), Takács P. (79.)
Kiállítva: Takács P. (83.)
Kaposvár: Kovács Z. – Okuka, Grúz, Zsók, Gujics – Balázs B. (Kulcsár, 53.), Hegedűs – Godslove (Pavlovics, 53.), Oláh, Lipusz – Perics (Szepessy, 89.)
Pápa: Szűcs L. – Takács P., Bíró P., Farkas A., Németh M. – Quintero (Zulevs, 82.), Jovánczai (Rebryk, 63.), Gyömbér, Bárányos – Abwo, Marics (Venczel, 85.)

Az élcsoport:
1. Kaposvár 10 pont (9-6), 2. Vasas 10 (10-8), 3. MTK 10 (8-7), 4. Honvéd 9 (9-6), 5. Videoton 8 (8-2, 4 mérkőzés), 6. DVSC 7 (10-5, 4), 7. Ferencváros 7 (6-6, 4), 8. Újpest 6 (4-4)

Góllövőlista
4 gólos: Ferenczi (Vasas)
3 gólos: Alves (Videoton), Kabát (DVSC), Kanta (MTK), Litsingi (Kecskemét), Rajcomar (ZTE), Tischler (MTK)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik