Élet-Stílus

Inzaghi csodagólt lőtt a Barcának

A hagyományos Gamper-kupára a Barcelona ezúttal a Milant hívta meg. A spanyol és az olasz együttes remek játékkal ajándékozta meg a Camp Nou nézőit, Pippo Inzaghi külön kitett magáért.

A Milan fölényében telt eseménydús, de gólt nem hozó első félidő után Villa szerzett vezetést a házigazda katalánoknak, a Valencia csapatától elhozott csatár Adriano baloldali lapos beadása után emelt a kapuba.

A gól nyomán a Barcelona megnyugodott, kezébe vette az irányítást – ám nem számolt a veteránokkal. A jobboldalon a labdát megszelídítő 34 éves Seedorf a 68. percben pazar labdát emelt a balösszekötő helyén megiramodó Inzaghi elé, s a 37 esztendős csatár állítás nélkül Pinto kapujának bal oldalába lőtt. Hatalmas gól volt.

Barcelona-Milan – összefoglaló:


Mivel több gól nem esett a rendkívül sportszerű – csupán Gabriel Milito kapott egy sárgát – találkozón, a büntetők döntöttek: ebben a 2009-es BL-győztes jobbnak bizonyult a 2007-esnél.

45. Joan Gamper kupa:

Barcelona-Milan 1-1 (0-0), 11-esekkel 3-1
Camp Nou, 96 195 néző. Vezette: Borbalán
Gól: Villa (46.), illetve Inzaghi (68.)
11-esek: Messi (gól), 1-0; Seedorf (hiba), 1-0; Busquets (hiba), 1-0; Pirlo (hiba), 1-0; Krkic (gól), 2-0; Yepes (gól), 2-1; Thiago (gól), 3-1; Jankulovski (hiba), 3-1
Barcelona: Pinto – Adriano, Puyol, Milito, Abidal – Iniesta, Jonathan, Maxwell – Jeffren, Ibrahimovic, Villa. Cserék: Piqué, Pedro, Keita, Krkic, Fontàs, Thiago, Messi, Dani Alves, Busquets.
Milan: Amelia – Antonini, Thiago Silva, Nesta, Bonera – Boateng, Pirlo, Borriello, Ambrosini, Ronaldinho – Huntelaar. Cserék: Roma (kapus), Oduamadi, Papasztatopulosz, Inzaghi, Seedorf, Abate, Strasser, Yepes, Jankulovski, Merkel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik