Élet-Stílus

A főtáblás szereplésért harcol a Loki és a Győr

A Debrecen kétgólos előnyben várja a bolgár Liteksz Lovecs elleni idegenbeli visszavágót, a Győr pedig 0-2-ről próbál meg újabb csodát elérni a horvát Dinamo Zagreb vendégeként az Európa Liga-selejtező utolsó fordulójában.

A Debrecen szurkolói optimistán tekintenek a visszavágó elé, többségük (80 százalék) a klub honlapján úgy szavazott, hogy a Nyíregyházán 2-0-ás előnyt szerzett csapatuk ott lesz az Európa Liga csoportkörében. A bizakodó voksolók 32 százaléka szerint „sima ügy” lesz a csütörtök esti lovecsi találkozó, 48 százalék ugyanakkor szoros csatát vár.

„Biztos vagyok benne, a bolgár csapat mindent elkövet, hogy ledolgozza a hátrányát, nagy nyomás alatt próbálja majd tartani a kapunkat” – nyilatkozta a csapat honlapjának Herczeg András.

„Mindenképpen fel kell készülnünk arra, hogy ellentámadásokat is tudjunk vezetni. A Debrecen nem szokott beállni védekezni, most sem erre készülünk. Jó lenne gólt vagy gólokat elérni, mert sokat számítana a továbbjutást illetően” – tette hozzá az edző.

Amennyiben a bajnok Debrecen sikerrel jár, úgy a Ferencváros 2004-es menetelése után lenne újra érdekelt magyar csapat a második számú kupasorozat csoportkörében – igaz, akkor még nem Európa Ligának, hanem UEFA-kupának nevezték a sorozatot.

Elvileg akár két csapat is ott lehet a főtáblán, de ehhez a Győrnek újabb csodára lenne szüksége, miután hazai pályán 2-0-ra kikapott a horvát bajnok Dinamo Zagrebtől.

A sorozat selejtezőjében a szlovák FC Nitrát, a kazah Atyraút és nagy meglepetésre a francia bajnokság előző kiírásában ötödik Montpellier-t elbúcsúztató Győri ETO FC vezetőedzője, Pintér Attila ugyanakkor már közvetlenül az odavágó után arról beszélt, hogy csapata a zágrábi visszavágón mindent el fog majd követni az újabb bravúrért.

Ennek szellemében nyilatkozott a klub honlapján Völgyi Dániel, az ETO játékosa: „Nagyon jó a csapat, bízom benne, hogy az Európ Ligában nem Zágráb lesz a végállomás. A maximumot kell nyújtani, s ha találunk egy gólt a mérkőzés elején, sikerülhet a bravúr”.

Európa Liga-selejtező, rájátszás, visszavágó:
Liteksz Lovecs (bolgár)-Debrecen, 19:30 (0-2)
Lovecs, Lovecs Stadion, v.: Malek (lengyel)

Dinamo Zagreb (horvát)-Győri ETO FC, 21:15 (2-0)
Zágráb, Maksimir, v.: Marriner (angol)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik