Élet-Stílus

Milan-Real a BL-ben, Milito a legjobb

Monacóban kisorsolták a 2010-2011-es Bajnokok Ligája csoportjait. Két négyesben is jókora a drukk, az A csoportban az összes egyéni díjat besöprő címvédő német, angol és holland ellenfelet kapott, míg az immár tradicionális Milan-Real duó az Ajax és az Auxerre ellen is készülhet. Diego Milito lett a legjobb játékos.

A Grimaldi fórumon először az elmúlt idény legjobbjait díjazzák. Az első “átadó” Andoni Zubizarreta, a Barcelona legendás kapusa, természetesen a kapusoknak járó díjat kézbesíti.

– Julio Cesar, a győztes Inter és a brazil válogatott kapusa a 2009-2010-es idény legjobbja. Mögötte Hugo Lloris (Lyon) és Victor Valdes (Barcelona) végzett.

A döntő nagyköveteként Gary Lineker képviseli az angolokat. Az 1986-os vb gólkirályának munkáját Giorgio Marchetti és Gianni Infantino versenyigazgató “segíti”.

A Manchester United az első “kihúzott”, az angol ezüstérmes a C csoportba került, az angolokat a Barcelona (D csoport) és a Milan (G) követte.

Az előző évi döntős Bayern az E jelű négyesbe került, az elődöntős Lyon a B-be, a címvédő Interé lett az A csoport kiemelt helye. A két londoni, az Arsenal és a Chelsea megosztozott a H és az F csoporton.

– A legjobb védőnek járó díjat az 1990-es világbajnok, egyben az Interrel 1991-ben UEFA-kupát nyerő Andreas Brehme adja át. A német végül Maicónt jelentette be győztesnek. Inter, kettőből kettő. A jobbhátvéd klub és honfitársát, Lúciót, valamint a barcelonai Piquét szorította maga mögé.

A Valencia lett az “első második”. A spanyolok a C csoportba kerültek, a MU mellé. A Real következett, a Milan mellé – akárcsak tavaly, a két legeredményesebb BEK-, BL-győztes egymás mellett.
Az A, B, C és D csoport (MTI/EPA)

Az A, B, C és D csoport (MTI/EPA)

A Roma is belehúzott, a tavaly a Juventus-Fiorentina-Inter trióval megmérkőző Bayern Münchennek kijut az olaszokból. A Benfica betársult a Lyon mellé.

A Sahtar Doneck a H csoportban, a Panatinaikosz a D csoportban landolt. A francia bajnok Marseille többek között a Chelsea ellen készülhet (F csoport), míg a Werder Bremen két év elteltével ismét vendégül láthatja az Intert.

– A középpályások képviseletében egy olasz legendás futballista, Gianfranco Zola díjazza fiatal pályatársait. A Parma és a Chelsea egykori nagysága Wesley Sneijdernek nyújtotta át a díjat. Az interes mögött Arjen Robben (Bayern) és Xavi (Barcelona) futott be. Inter-tarolás a díjazottak között; háromból három.

Sneijder vezérletével a Rangers került ki először a 3. kalapból. Lesz angol-skót párharc a BL-ben, a derék glasgowiak ugyanis a C csoportba kerültek. Barcelonában nagy a vigasság, hisz a Panatinaikosz után a Kobenhavn lett az újabb ellenfél. A Tottenham ugyanakkor az alakuló “halálcsoportba” került, az Inter és a Werder mellé.

A Szpartak Moszkva Angliába és Franciaországba utazik; míg a Basel a Bayern-Roma duó mellé került. A Sevillát nagy meglepetésre kettős győzelemmel kiejtő Braga a H csoportban folytatja.
Az elmúlt idény legjobbja: Diego Milito (MTI/EPA)

Az elmúlt idény legjobbja: Diego Milito (MTI/EPA)

Az Ajax a Milan és a Real Madrid mellé került (húsz BEK- és BL-trófea együtt), míg a Schalke a Lyon és a Benfica mellé. Mindkét hármas kiegyensúlyozott, de egy kicsit másképp.

– A csatárok díját, az 1999-es MU-Bayern hőse, a norvég Ole-Gunnar Soksjaer hivatott átadni. A milánói Diego Milito megérdemelten nyert, az Inter pedig minden posztonkénti díjat besöpört. Az argentin középcsatár Lionel Messit (Barcelona) és Wayne Rooneyt (Manchester United) előzte meg.

A kolozsvári CFR másodszor veselkedhet neki a BL-nek, az erdélyiek ismét összecsaphatnak a Romával (anno meg is verték), ugyanis az E jelű négyes az övék.

A Bursaspor a C csoportban, az Auxerre, 1997 negyeddöntőse a G-ben folytatja. A Rubin Kazany tavaly után idén is legyőzheti a Barcelonát, míg a Zilina az F csoportban próbálhatja meg felborítani a papírformát.

A Hapoel tel-Aviv került a legkiegyensúlyozottabb B csoportba, míg az Inter-Werder-Tottenham trió aligha örül, hogy negyedikként a holland bajnok Twentét kapta meg. A H csoportban az Arsenal mögött a Sahtar, a Braga, s esetleg a Partizan is joggal aspirálhat a továbbjutásra.

A ceremónia zárásaként Diego Milito lett a BL elmúlt idényének legjobb futballistája.

A csoport:

Inter (olasz)
Werder Bremen (német)
Tottenham (angol)
Twente (holland)

B csoport:
Olympique Lyon (francia)
Benfica (portugál)
Schalke (német)
Hapoel Tel-Aviv (izraeli)

C csoport:
Manchester United (angol)
Valencia (spanyol)
Rangers (skót)
Bursaspor (török)

D csoport:
Barcelona (spanyol)
Panatinaikosz (görög)
Kobenhavn (dán)
Rubin Kazany (orosz)

E csoport:
Bayern München (német)
Roma (olasz)
Basel (svájci)
CFR Cluj (román)

F csoport:
Chelsea (angol)
Olympique Marseille (francia)
Szpartak Moszkva (orosz)
Zilina (szlovák)

G csoport:
Milan (olasz)
Real Madrid (spanyol)
Ajax (holland)
Auxerre (francia)

H csoport:
Arsenal (angol)
Sahtar Doneck (ukrán)
Braga (portugál)
Partizan (szerb)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik