Élet-Stílus

Mocsai szövetségi kapitány lett

Mocsai Lajos, az MKB Veszprém vezetőedzője lett a férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

A szövetség elnöksége szerdai ülésén – Sinka László elnök javaslatára – az 56 éves Mocsai Lajost választotta meg a magyar férfi kézilabda-válogatott kapitányának.

A főállásban a jövőben is az MKB Veszprém együttesénél dolgozó szakember megbízatása 2012. augusztus 31-ig szól. A megállapodás értelmében bármelyik fél 2011. vagy 2012. július 1. és 15. között jogkövetkezmény nélkül felmondhatja a szerződést.

Az 1986-ban a férfi csapattal vb-ezüstérmes Mocsai ezt megelőzően a válogatott szakmai igazgatója volt, tulajdonképpen eddig is az ő kezében volt az irányítás, és vele jutott ki az együttes a januári, svédországi olimpiai kvalifikációs világbajnokságra.

A cél London (MTI)

A cél London (MTI)

„A cél egyértelmű és világos, a válogatott legyen ott a 2012-es londoni olimpián. A kluboknak és a játékosoknak ennek megfelelően kell hozzáállniuk a következő időszakhoz. Az első lépés: a világbajnokságon szerepeljen úgy a csapat, hogy az olimpiai kijutásra maradjon esélye” – mondta Mocsai Lajos, aki ezt megelőzően 1988-ban Szöulban a férfi, majd 2000-ben és 2004-ben a női nemzeti csapattal szerepelt nyári játékokon.

A két év múlva, Londonban esedékes ötkarikás játékokra a 2011-es világbajnokságról, a 2012-es Európa-bajnokságról és az azt követő pótkvalifikációs tornákról lehet kijutni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik