Élet-Stílus

A hazai pálya kibabrált Juhászékkal – videó

Juhász Roland és Koman Vladimir csapata, a belga Anderlecht, illetve az olasz Sampdoria drámai végjátékban búcsúzott a Bajnokok Ligája negyedik, egyben utolsó selejtezőkörében.

Az Anderlecht kedvező helyzetben várta a visszavágót, miután 2-2-es döntetlent ért el Belgrában, ugyanakkor hazai pályán Cléo fejesgóljával már a 13. percben hátrányba került. Becsülettel ment előre a belga csapat, de komolyabb helyzetet sem tudott összehozni, ellenben egy újabb kapott gólt igen. Az 53. percben a védők teljesen „elfeledkeztek” Cléóról, akinek suta lövése nyomán egy védőről került kapuba a labda.

Ekkor összesítésben 4-2-re vezetett a belgrádi Partizan, de az Anderlecht felállt a padlóról: Lukaku fejesével szépített, majd Gillet bombagóljával egyenlített – utóbb a labda 22 méterről védhetetlenül szállt a jobb felső sarokba. A lendületbe jött Anderlecht könnyen a továbbjutást érő gólt is megszerezhette volna (a Belgrádban gólt szerző Juhász Rolandnak is akadt egy nagy helyzete), sőt, tulajdonképpen meg is szerezte, csakhogy Lukaku találatát lesállásra hivatkozva – tévesen! – nem adta meg a bíró.

Az izgalmas és eseménydús hajrában a Partizannak is volt egy meccslabdája, amelyet elpuskázott, s mivel a hosszabbításban sem született újabb gól, a tizenegyesekre maradt a döntés. A hazai pálya talaja alaposan kibabrált az Anderlechttel, főleg a büntetőpont körüli dagonya miatt Suárez, Biglia és Boussoufa is az égbe lőtte a labdát, így hiába fogott még két büntetőt a hazaiak kapusa, a végén a szerbek járhattak örömtáncot.

A büntetőpárbaj

Az Anderlechthez hasonlóan a kispadon ücsörgő Koman Vladimir csapata, a Samdoria is drámai végjátékban búcsúzott a Werderrel szemben. Jóllehet, kiválóan kezdődött a meccs az olasz csapat számára, hiszen – az odavágón is eredményes – Pazzini góljaival 13 perc alatt ledolgozta a kétgólos hátrányát, sőt, már összesítésben jobban állt.

A 85. percben aztán Cassano is betalált, egy centerezés során kanalazta kapuba a labdát, és ezek után szinte mindenki elkönyvelte a Sampdoria továbbjutását. A kivétel Rosenberg volt, aki a 93. percben 20 méterről a jobb alsó sarokba lőtt, egyúttal életben tartotta a Werder Bremen továbbjutási reményét, amely a hosszabbításban Pizzaro nagyszerűen eltalált lövésével (a labda a bal alsó sarokban landolt) valósággá is vált.

Sampdoria-Werder 3-2, h.u.

A Debrecent búcsúztató Basel idegenben 3-0-ra legyőzte a moldovai Sheriffet, ekképp kettős győzelemmel, 4-0-ás összesítéssel jutott a főtáblára, amelyre a Braga és a Hapoel Tel-Aviv is felkerült. Előbbi a mesterhármast elérő Lima vezetésével idegenben is megleckéztette a Sevillát, ezzel 5-3-as összesítéssel került a 32 közé, utóbbinak pedig már a döntetlen is bőven elegendő volt a továbbjutáshoz a Red Bull Salzburg ellenében.

BL-selejtező, 4. forduló, visszavágók:
Bajnokok ága:
Anderlecht (belga)-Partizan (szerb) 2-2 (0-1, 2-2, 2-2) – 11-esekkel: 2-3
Gól: Lukaku (64.), Gillet (71.), ill. Cléo (15., 53.)
Továbbjutott: a Partizan, 4-4-gyel, tizenegyesekkel.

Hapoel Tel-Aviv (izraeli)-Salzburg (osztrák) 1-1 (0-1)
Gól: Zahavi (90.), ill. Douglas (42., öngól)
Tj.: a Hapoel Tel-Aviv, 4-3-as összesítéssel.

Sheriff Tiraspol (moldovai)-FC Basel (svájci) 0-3 (0-0)
Gól: Streller (74.), Frei (80., 87.)
Kiállítva: Tarknisvili (77., Sheriff)
Tj.: az FC Basel, 4-0-ás összesítéssel.

Nem bajnokok ága:
Sampdoria (olasz)-Werder Bremen (német) 3-2 (2-0, 3-1, 3-2)
Gól: Pazzini (8., 13.), Cassano (85.), ill. Rosenberg (93), Pizzaro (100.)
Tj.: a Werder Bremen, 5-4-es összesítéssel.

Sevilla (spanyol)-Braga (portugál) 3-4 (0-1)
Gól: Fabiano (60.), Navas (84.), Kanouté (91.), ill. Matheus (31.), Lima (58., 85., 90.)
Tj.: a Braga, 5-3-as összesítéssel.

Szerda
Bajnokok ága:
FC Köbenhavn (dán)-Rosenborg (norvég), 20:45 (1-2)
MSK Zilina (szlovák)-Sparta Praha (cseh), 20:45 (2-0)

Nem bajnokok ága:
Tottenham (angol)-Young Boys (svájci), 20:45 (2-3)
Ajax Amsterdam (holland)-Dinamo Kijev (ukrán), 20:45 (1-1)
Auxerre (francia)-Zenit (orosz), 20:45 (0-1)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik