Élet-Stílus

Doppingellenőrök jártak a pólósoknál

Kedden este a magyar férfi vízilabda-válogatott kilenc (!) játékosnál végeztek doppingellenőrzést.

A Magyar Antidopping Csoport (MACS) munkatársai kedd este, a spanyolok elleni kétkapus edzés során látogatta meg a vasárnap kezdődő zágrábi Európa-bajnokságra készülő magyar férfi vízilabda-válogatottat a Margitszigeten, és a rendkívül fárasztó napot lezáró tréning befejezése után kilenc játékosnál végeztek el doppingvizsgálatot.

Kis Gábor, Szécsi Zoltán, Vámos Márton és Bundschuh Erik kivételével a csapat minden tagjától vizeletet és vért vettek. A mintaadás ráadásul hosszú adminisztrációs munkával járt, így többen is csak háromnegyed tízkor végeztek – számolt be az esetről a vlv.hu.

A vízilabda-válogatott hivatalos honlapja cikkében megjegyzi, legutóbb július 29-én jártak doppingellenőrök az edzésen, akkor a FINA megbízásából Bécsből érkeztek, és Madaras Norbertet, Varga Dánielt, valamint Marnitz Gergőt vonták vizsgálat alá.

Kemény elődöntőbe jutást vár

„Az Eb-n minden csoportmérkőzés jelentős, a lényeg, hogy egyet se veszítsünk el, akkor egyenesen benn vagyunk a legjobb négy között, ott meg majd meglátjuk, hogyan tovább” – nyilatkozta az esélyekről Kemény Dénes szövetségi kapitány a csapat szerdai nyílt edzésén. Segítője, Benedek Tibor szerint utóbbi időben sokat javult a válogatott, ehhez hozzátette: „Remélem, még tovább is tudunk javulni”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik