Élet-Stílus

Demichelis átadólistán

Az argentin játékost Louis van Gaal nem nevezte a Wolfsburg elleni Bundesliga-nyitányra. A futballista fenyegetőzött, a müncheniek elengednék. Spanyol és olasz klubok érdeklődnek iránta.

A Juventus, illetve a Sevilla és az Atlético Madrid is érdeklődik Martin Demichelis, a Bayern München argentin labdarúgója iránt.

A 29 éves válogatott középhátvéd alapembere volt a legutóbbi szezonban bajnokságot nyert, s a Bajnokok Ligája fináléjáig menetelő Bayernnek, mégis megszabadulna tőle a klub, mert a csapat holland trénere, Luis van Gaal a mostani idényben már nem számít rá.

A Wolfsburg elleni, 2-1-re megnyert bajnokin Van Gaal a Badstuber-Van Buyten duónak szavazott bizalmat a védelem tengelyében, így az argentin hátvéd háttérbe szorult. A vb-t is megjárt futballistát felzaklatta a döntés, felvetette a távozást: nem marasztalják. Demichelis egy interjúban közölte, hogy immár elvágyódik a BL-döntőstől, a müncheni vezetés ugyanakkor nem ragaszkodik a tavaly inkább több hibájával, mint jó mozdulataival tüntető középső védőt.

A Wolfsburg ellen az argentin nem volt hajlandó leülni a kispadra, s úgy tűnik, segítő kezeket kaphat, hisz az Atlético Madrid, A Sevilla, illetve a Fiorentina és a Juventus is érdeklődik utána.
„Nem haragszom az edzőre, de nem ezt érdemeltem” – fogalmazott a Bildnek nyilatkozó játékos. „Az átigazolási idény végéig megoldást kell találnunk. A napokban leülünk tárgyalni Christian Nerlinger sportigazgatóval, az Atlético érdeklődéséről lesz szó.”

A Juventus sportigazgatója, Giuseppe Marotta a La Gazzettta dello Sportnak megerősítette, hogy érdekelné a torinói együttest a hátvéd, ám csak kölcsönbe szeretnék megszerezni. A francia L’Equipe című lap szerint a Sevillánál az Arsenalhoz szerződött Sebastien Squillacit szeretnék pótolni az argentin futballistával, akinek a szakértők szerint 10 millió euró körül lehet az ára.

Új játékosok érkezhetnek
Bár a holland szakvezetőt nem aggasztja a szituáció – Van Gaal könnyedén nyilatkozott a német lapnak, hangsúlyozva, hogy „nem zárhatom ki, hogy elmegy, de amíg ezt nem teszi meg, a Bayern München játékosának tekinthető. Ha a távozás mellett dönt, még mindig ott van nekünk Maximilian Haas” – könnyen csapdába eshet, a klub egyik főszponzora, a Lufthansa ugyanis nyilvánvalóvá tette, hogy további erősítéseket, új, emelt reklámértékű csillagokat vár a bajor keretbe, különben átgondolja a klubbal kötött szerződését.

A német légitársaság évi 50 millió euróval támogatja az egyesületet, de ennek az az előfeltétele, hogy az idén meglehetősen „skót” müncheniek új csillagokat dobnak a köztudatba. A bajor szemléletváltást ugyanakkor már Uli Hoeness múlt heti elszólása is „beharangozta”; a vezető kinyilvánította, hogy egy szélső védőt, s egy középső védőt esetleg igazol a klub. A német rekordbajnok válaszút előtt áll: vagy szerez egy viszonylag drágább játékost, vagy egy hatalmas summától esik el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik