Élet-Stílus

A City kiütötte a Liverpoolt

A nyáron 130 millió fontból tovább erősített Manchester City könnyed győzelmet aratott a Liverpool felett, a több klasszisát be sem vető manchesteri gárda gurigázását a tulajdonos Manszur-sejk a díszpáholyból figyelte.

A manchesteri patrónus először látogatott ki klubja mérkőzésére, s játékosai legott meg is lepték, a City ugyanis rég látott pazar teljesítménnyel múlta felül a szebb napokat is látott Liverpoolt.

A találkozón a jobb helyzetkihasználás döntött: amíg Milner remek passza után a felső sarokba bombázó Barry már korán megszerezte a vezetést, a vendégcsapat Gerrard révén kapufát lőtt, míg Joe Hart óriásit védett a közelről ismétlő Ngog és Torres próbálkozásánál.

A lankadó Liverpoolt aztán Carlos Tévez intézte el végleg, előbb egy Richards-fejest követő pöcköléssel, majd büntetőből (utóbbi esetnél a meccs legjobbjának is megválasztott Adam Johnsont vitte földre Skrtel).

A City sikere azért is meggyőző, mert amíg a vendégek a lehető legjobb összeállításukban léphettek pályára (csak a Barcelonával tárgyaló Javier Mascherano hiányzott), a hazaiaknál Silva, Adebayort a kispadon ücsörgött, míg Balotelli és Boateng sérülés miatt nem léphetett pályára.

Premier League, 2. forduló:

Manchester City-Liverpool 3-0 (1-0)
City of Manchester, 47 087 néző. Vezette: Dowd
Gól: Barry (13.), Tévez (52., 68. – a második 11-esből)
Man City: Hart – Richards, Kompany, Kolo Toure, Lescott – De Jong, Barry, Yaya Toure (Zabaleta, 84.) – A Johnson, Milner – Tévez (Jo, 84.)
Liverpool: Reina – G Johnson, Carragher, Skrtel, Agger – Jovanovics (Pacheco, 85.), Gerrard, Lucas, Kuyt – Ngog, Torres (Babel, 78.)

Az élcsoport:
1. Chelsea 6 pont, 2. Arsenal 4 (7-1), 3. Manchester United 4 (5-2), 4. Manchester City 4 (3-0), 5. Bolton 4 (3-1), 6. Birmingham 4 (4-3), 7. Wolverhampton 4 (3-2), 8. Tottenham 4 (2-1)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik