Élet-Stílus

Ramost Londonba, Ibrát Milánóba hívják

A Milan szeretné leszerződtetni Zlatan Ibrahimovicot, a Barcelona labdarúgóját. A Chelsea 40 millió eurós ajánlatot fontolgat, a Real Madrid világbajnok védője, Sergio Ramos a kiszemelt.

Az angol bajnok jelentős összeget spórolt azzal, hogy a Neymar-igazolás a jelek szerint a kútba esett – a fiatal brazil meghosszabbította szerződését a Santosszal –, így több pénz jutna a védelem megerősítésére. Az újabb Chelsea-Real ügy pikantériája, hogy a londoniak a Real keretét szeretnék karcsúsítani, miközben hetekkel korábban épp a madridiak ostromolták a kékeket amiatt, hogy engedjék át nekik Ashley Cole-t.

A Marca úgy tudja, a Chelsea 40 milliót ajánl a védőért; az angolok öt évre szeretnék megszerezni Ramost, akit évi tízmilliós fizetéssel (is) kecsegtetnek. Az angol bajnoki címvédő eddig nem volt túl aktív az átigazolási piacon, mindössze a középpályáját erősítette (Benajun, Ramires), ahonnan Ballack, Joe Cole és Deco is távozott – a védelemből Ricardo Carvalho épp Madridba tette át székhelyét.

Jose Mourinho ugyanakkor aligha adná áldását a távozásra: a Real több védője is sérült (Pepe, Garay, Raul Albiol), egy újabb „lyuk” a védelemben akár a Real őszi idényébe is kerülhet. Ugyanakkor a portugálnak a pénzre is szüksége lenne, hisz amíg ő egy újabb „kilencest” keres, a vezetőség részéről Jorge Valdano sportigazgató kijelentette, hogy a madridiak többet nem költenek új játékosokra. Amennyiben Ramos 40 millióért távozna, a Real konkrét lépéseket tehetne Mourinho kiszemeltjei – Fernando Llorente, Emmanuel Adebayor, a szintén Chelsea-játékos Didier Drogba avagy Edin Dzeko – felé. A bosnyák támadót a Wolfsburg épp 40 millióra tartja.

Ibrahimovicot a Milan hívja, harmadik olasz klubja lehetne (MTI/EPA)

Ibrahimovicot a Milan hívja, harmadik olasz klubja lehetne (MTI/EPA)

“Kemény dió, de mindenképpen megpróbáljuk megszerezni” – nyilatkozott vasárnap a Milan alelnöke, Adriano Galliani, arról, hogy mekkora esélye van annak, hogy Ibrahimovic a Juventus és az Inter után a harmadik olasz mamutnál, a Milannál is kipróbálja magát. Olasz médiaértesülések szerint Galliani szerdán utazik Barcelonába, hogy hivatalos ajánlatot tegyen Ibrahimovicért.

A svéd válogatott játékos 2009-ben az Intertől 30 millió euró és Samuel Eto’o játékjogának ellenében igazolt a katalánokhoz, ezt az összeget azonban igen kétséges, hogy a Milan kifizetné. A Gazzetta dello Sport szerint ráadásul a 28 éves játékos pénzügyi elvárásaiból is kénytelen lenne lejjebb adni, ugyanis amíg Barcelonában évi 12 millió eurót tehet zsebre, Milánóban ennek csupán a fele, hatmillió euró ütné a markát.
“Nem tartom valószínűnek, hogy bármi is lesz az ügyből” – nyilatkozott Ibrahimovic menedzsere, Mino Raiola.
“A Barcelona egyébként sem szeretné eladni a játékost.”

A milánóiaknak riválisuk is akad, a Gazzetta ugyanis arról is beszámolt, hogy az olasz klub mellett Angliából is érdeklődnek a csatár iránt: a Manchester City Robinhót ajánlaná a hórihorgas center játékjogáért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik