Élet-Stílus

Duplájára nő a győri Audi

Karosszéria-üzemet és fényezőrészleget is telepít Magyarországra az Audi. Ennek nyomán komplett autógyárrá válna a győri üzem.

174 hektárról 369 hektárra bővíti győri üzemét az Audi. Az Automobilwoche című német szaklap információi szerint az új telkeken fényezőüzem épül és egy karosszéria-gyártó részleg is létesül. Az új szerzemény katonai terület volt, jelenleg természetvédelmi oltalom alatt áll, de a gyár ígérettel bír a megszerzett terület átsorolására – írja a vezess.hu.

A Handelsblatt információ szerint viszont a terjeszkedésnek lehet egy másik magyarázata is. A most megvásárolt 200 hektáros telken logisztikai bázist és egy fejlesztőközpontot húzna fel az Audi, mivel Győr már most is az egyik legfontosabb motorgyártó üzeme a Volkswagen csoportnak. A hírügynökség szerint a telekügylet költsége 25 millió euró.

Az Audi Hungaria Motor Kft. 1998 tavaszán, a TT Coupéval kezdte Győrött az autó-összeszerelést. A kupé mellett 1999 őszétől készül a folyók városában a TT Roadster. 2006 júniusában indult a modellváltás utáni TT szériagyártása. A karosszériagyártás és a fényezés Ingolstadtban történik, míg a járművet a győri gyár 35.000 négyzetméter nagyságú üzemcsarnokában szerelik készre. 2007 novembere óta a TT gyártósorán készül az Audi A3 Cabriolet is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik