Élet-Stílus

Szalaiék nyertek, Hajnalék kikaptak

A Stuttgart elcsúszott a mainzi Bruchwegstadionban, a svábok ellen a hazaiak mindkét támadója betalált, míg a csereként beálló Szalai Ádám egy kapufával riogatta a vendégeket. Dortmundban Hajnal Tamás nem kapott lehetőséget, a Leverkusentől kikapó Borussiában .

A VfB kezdte tempósabban a találkozót, s igen közel került a vezetéshez, amikor a 11. percben – Marica felrúgása miatt – Cacau büntetőt rúghatott, a vb-t is megjárt brazil-német azonban hibázott.

Kuzmanovics veszélyes fejese után az addig keveset mutató vendéglátók viszont megszerezték a vezetést. A gelsenkircheni csodagyerek Holtby tálalt Allagui elé, a tunéziai támadó pedig előbb megforgatta Molinarót és Boulahrouzt, majd jobbal a kapuba helyezett.

A tunéziai csatár újabb nagy ziccere után Ulreich áldhatta szerencséjét – Fuchs szabadrúgásánál verve volt – s a mainzi felvonulást a szünet sem törte meg, sőt. A 47. percben északi összjáték nyomán a dán Svensson hozta helyzetbe honfitársát, a nemrég a Celtictől igazolt Rasmussent, s a támadó a kapuba fejelt.

A második gól megfogta a vendégeket – Holtby szerezhetett volna újabb találatot – majd Szalai Ádám percei következtek. A 72. percben becserélt magyar két perccel később 16 méterről lőtt jókora kapufát, míg nem sokkal később Boulahrouzt és Niedermeiert megelőzve fejelt Fuchs beadása után.

Az eredmény nem változott, a Mainz ellenben kisebb meglepetést aratva győzte le a tavasz egyik legjobb, igaz, nyáron inkább gyengült Bundesliga-csapatát.

Dortmundban a sokra hivatott Borussiát megtréfálta a Leverkusen. A vendégek az első félidő derekán két kontrával meglepték a hazaiakat: előbb Barnetta talált be Vidal átadása után, majd Renato Augusto is bevette Weidenfeller kapuját; a brazilt Derdiyok szolgálta ki.

Bundesliga, 1. forduló:

Mainz-Stuttgart 2-0 (1-0)
Bruchwegstadion, 20 300 néző. Vezette: Gräfe
Gól: Allagui (26.), Rasmussen (47.)
Mainz: Wetklo – Zabavnik, Svensson, Noveski, Fuchs – Karhan (Caligiuri, 67.) – Polanski, Soto – Holtby (Simak, 89.) – Rasmussen (Szalai, 72.), Allagui.
Stuttgart: Ulreich – P. Degen (Harnik, 67.), Boulahrouz, Niedermeier, Molinaro – Kuzmanovics, Gentner – Träsch, Gebhart (Audel, 57.) – Marica (Pogrebnyak, 75.), Cacau

Dortmund-Leverkusen 0-2 (0-2)
Gól: Barnetta (19.), Renato Augusto (22.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik