Élet-Stílus

Nem bírt egymással az Újpest és a Vasas

Az Újpest hazai környezetben 2-2-es döntetlent játszott a Vasassal a Soproni Liga 4. fordulójában. A Kecskemét megszerezte első pontjait.

A Szusza Ferenc stadionban kifejezetten élvezetes, lendületes első 45 percet láthatott a publikum, az Újpest tetszetős akciókat vezetett és Rajczi révén hamar meg is szerezte a vezetést. A vendégek ugyanakkor nem törtek össze, többször is veszélyeztették a lila-fehérek kapuját, majd a szünet előtt néhány pillanattal egyenlítettek.

A fordulást követően, a középkezdés után azonnal, Ferenczi fejesével megszerezte a vezetést a Vasas. A hazaiak ekkor nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak, fölényben futballoztak és Tisza révén sikerült egyenlíteniük. A hajrára kissé elfáradtak a csapatok, így az eredmény már nem változott.

A Kecskemét az első félidőben kihasználta helyzeteit és háromgólos előnyre tett szert, ami elegendőnek bizonyult a győzelemhez a Szolnok ellen. A hazaiak az újonc felett aratott sikerükkel első pontjaikat szerezték meg a bajnokságban. Az első félidőben a szolnoki védők hibáit szinte maradéktalanul góllal büntették a kecskemétiek. A Kecskemét villámrajtot vett és az ötödik percben már kétgólos vezetéshez jutott.

A második játékrészben a Szolnok már jobban játszott, de csak a szépítenie sikerült az eredményen. A 85. percben Dossot buktatták a 16-oson belül, de a sértett 11-esét Rézsó kivédte.

Soproni Liga, 4. forduló:
Újpest-Vasas 2-2 (1-1)
Szusza Ferenc Stadion, 3827 néző. Vezette: Iványi
Gól: Rajczi (13.), Tisza (63.) illetve Arnaut (45.), Ferenczi (46.)
Újpest: Balajcza – Szokol, Vermes, Takács, Pollák – Egerszegi (Tajthy, 65.), Mitrovics – Simek (Matos, 84.), Tisza, Sitku – Rajczi (Simon K., 37.)
Vasas: Végh – Balog, Arnaut, Gáspár, Kovács – Bakos, Pavicsevics (Mileusznics, 24.) – Benunesz (Panchava, 78.), Lázok, Katona (Arszics, 67.) – Ferenczi

Kecskemét-Szolnok 4-2 (4-1)
Kecskemét, 2500 néző. Vezette: Szilasi
Gól: Simon (2., 11-esből), Litsingi (5., 43.), Balogh (19.), illetve Alex (16.), Remili (75., 11-esből)
Kiállítva: Molnár (85.)
Kecskemét: Rybansky – Bori, Lambulics, Gyagya (Némedi, 43.), Balogh – Ebala (Wilson, 46.), Koncz, Cukics, Foxi – Litsingi, Simon (Dosso, 77.)
Szolnok: Rézsó – Schindler, Hegedűs, Pető, Cornaci – Remili, Molnár, Búrány (Vörös, 72.), Tchami-Ngangoue (Ngalle, 69.) – Pisanjuk, Alex (Marozas, 46.)

Az élcsoport:
1. Videoton 8 pont, 2. DVSC (10-4, 3 mérkőzés), 3. Kaposvár 7 (6- 4), 4. Ferencváros 7 (6-6), 5. Vasas 7 (7-8), 6. MTK 6 (6-6, 3), 7. Újpest 6 (4-3)

Góllövőlista
3 gólos: Alves (Videoton), Kabát (DVSC), Litsingi (Kecskemét),
2 gólos: Alex (Szolnok), Arnaut (Vasas), Cvitkovics (DVSC), Ferenczi (Vasas), Foxi (Kecskemét), Gáspár (Vasas), Kanta (MTK), Marics (Pápa), Montvai (Paks), Pavlovics (Kaposvár), Remili (Szolnok), Rudnevs (ZTE), Tischler (MTK), Tököli (Kecskemét), Vujovics (Videoton)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik