Élet-Stílus

Négynél tart az Inter

A nyáron Jose Mourinhót váltó Rafael Benítez első sikerét ünnepelhette az Inter kispadján: a BL-címvédő legyőzte a bajnokságban és a kupa döntőjében is mögötte végző Romát az olasz Szuperkupa szombati mérkőzésén.

A milánói Giuseppe Meazza stadionban rendezett találkozón a Roma kezdett veszélyesebben, ám az első negyedórában Vucinic és Menez is ziccert rontott.

Nem úgy Riise, aki Totti parádés passza után egy érintésből ballal vette be Cesar kapuját. A norvég sarkos bombája felrázta az addig rezignált házigazdákat, akik elsősorban Maicon révén kisajátították a jobb oldalt.

A brazil remek elfutásai ellenére a 42. percig nem született gól. Ekkor Pandev használta ki Juan jókora hibáját. A felek közül a rómaiak lehettek elégedetlenebbek a szünetben, hisz több helyzetük ellenére „visszaengedték” az Intert. Térfélcsere után is a Roma kezdett aktívabban, Menez gyakorlatilag kedvére brillírozott, az Inter inkább az ellentámadásokra várt.

Inter-Roma – összefoglaló:


A fekete-kékek számítása jött be. Előbb, Eto’o passza után Milito gólját annullálta – tévesen – a játékvezetői hármas, majd az argentin visszaadta a kölcsönt a kameruninak, aki, Cassetti mellől ellépve, közelről nem hibázott. A hajrára a Roma szuflája elfogyott, az Inter nem, s tíz perccel később második gólját szerezte az afrikai támadó: Taddei hibája nyomán Sneijder ugratta ki a csatárt, aki eldöntötte a találkozót.

Ötödik szuperkupa-sikerével az Inter beérte az addig vezető Milant, egyben jelezte az olasz mezőnynek, hogy továbbra is elsősége a legvalószínűbb a Serie A-ban. A milánói együttes idei negyedik trófeáját gyűjtötte be.

Olasz Szuperkupa:
Inter-Roma 3-1 (1-1)
San Siro, 42 ezer néző. Vezette: Bergonzi
Gól: Pandev (42.), Eto,o (70., 80.), illetve Riise (21.)
Inter: Julio Cesar – Maicon, Lúcio, Samuel, Chivu – Zanetti (Sztankovics, 46.), Cambiasso – Pandev (Mariga, 78.), Sneijder (Materazzi, 87.), Eto’o – Milito.
Roma: Lobont – Cassetti, Méxes, Juan, Riise – Perrotta, De Rossi, Pizarro (Taddei, 54.), Menez – Totti, Vucinic (Adriano, 65.).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik