Élet-Stílus

Nagy pofont kapott a Werder – videó

A Werder Bremen korán megszerezte a vezetést a Hoffenheim otthonában, mégis pont nélkül, pironkodva távozott szombaton a Rhein-Neckar-Arenából a német bajnokság nyitófordulójában. A Hamburg 2-1-re verte a Schalkét.

A Bajnokok Ligájában a csoportkör küszöbére jutott Werder Bremen számára nagyszerűen kezdődött a Bundesliga a 2010/2011-es szezonja, miután a Gustavo kezezése miatt befújt büntetőt Frings biztos lábbal értékesítette 3. percben.


A Hoffenheimet nem tört össze, inkább felpaprikázta a korán bekapott gól, kézbe vette a játék irányítását, s a szünetig nem csupán fordítania sikerült, de ki is ütötte a riválist.

A menteni igyekvő Fritz éppen Demba Ba elé pöckölte a labdát, aki közelről egyenlített, majd Mlapa és Ibisevic kiugrítás után volt eredményes, mindketten hasonló távolságból, 14-15 méterről helyeztek a kapu bal alsó sarkába. S ezzel még nem volt vége, Salihovic 22 méterről, szabadrúgásból lőtt a bal felső sarokba, egyszersmind beállította a 4-1-es végeredményt, a kissé „langyos” második félidőben ugyanis nem esett újabb gól.

A Real Madrid két korábbi támadója, Van Nistelrooy és Raúl ellenfélként feszült egymásnak a Hamburg-Schalke rangadón. A lefújás után a holland lehetett boldogabb, hiszen az ő két góljával csapata 2-1-re nyert, míg a királyiak korábbi csapatkapitánya emlékezetes momentum nélkül tudta le a meccset, amely a 63. percig tartott a számára.

A gól nélküli első félidő után a Hamburg a második játékrész 22. másodpercben szerezte meg a vezetést. A gólt két holland hozta össze: Elia baloldali beadását követően Van Nistelrooy kapásból lőtt a hálóba. A hazaiak nagy fölényben játszottak, majd emberelőnybe is kerültek, ám a Schalke Farfán akrobatikus megmozdulásával így is egyenlíteni tudott. Jóllehet, nem sokáig állt 1-1 a táblán, Zé Roberto asszisztálása mellett ugyanis Van Nistelrooy egy méterről beállította a 2-1-es végeredményt.

Mindkét újonc, a St. Pauli és a Kaiserslautern is győzelemmel startolt. A hamburgi csapat hajrában nyolc perc alatt háromszor is betalált, így 3-1-re nyert Freiburgban. A ‘Lautern hasonló bravúrt ért el Kölnben. A házigazda egy kapusbaki nyomán (Sippel kiejtette a labdát) ugyan emberhátrányban is megszerezte a vezetést, de Lakic duplájának, illetve Ilicevic góljának köszönhetően mégis a másodosztály bajnokáé lett a három pont.

A tavaly éppen csak bennmaradt Hannover 2-1-re verte a Frankfurtot, míg az élvonalbeli tagságát osztályozón megörző Nürnberg 1-1-et játszott Mönchengladbach vendégeként.


Ribéry keres a legjobban



A Bild című napilap összeállítása szerint Franck Ribéry keres a legjobban a Bundesligában. A Bayern francia játékosa prémiumok nélkül bruttó 833 ezer eurós javadalmazásban részesül havonta. A spanyol Raúl (Schalke) 600 ezer euróval második, Philipp Lahm (Bayern) és Michael Ballack pedig 583-mal harmadik a vonatkozó listán. A lap szerint a legtöbbet – évente 90 millió eurót – a Bayern München költ fizetésekre a német élvonalbeli bajnokságban. A legjobban fizetett vezetőedző Felix Magath (Schalke), aki havi 458 ezer eurót vihet haza. (MTI)


Bundesliga, 1. forduló:


1. FC Köln-1. FC Kaiserslautern 1-3 (1-0)


Gól: Novakovic (8.), ill. Lakic (70., 84.), Ilicevic (88.)

Kiállítva: Mohamad (2., FC Köln)

Borussia Mönchengladbach-1. FC Nürnberg 1-1 (1-1)


Gól: Idrissou (31.), ill. Hegeler (15.)

Hannover 96-Eintracht Frankfurt 2-1 (1-1)


Gól: Rausch (21.), Ya Konan (76.), ill. Kohler (27.)

1899 Hoffenheim-Werder Bremen 4-1 (4-1)


Gól: Ba (20.), Mlapa (37.), Ibisevic (41.), Salihovic (45.), ill. Frings (3., 11-esből)

SC Freiburg-FC St. Pauli 1-3 (0-0)


Gól: Cisse (78.), ill. Boll (83.), Sukuta-Pasu (89.), Bartels (91.)

Hamburg-Schalke 2-1 (0-0)
Gól: Van Nistelrooy (46., 83.), ill. Farfán (80.)
Kiállítva: Höwedes (60., Schalke)


Pénteken játszották:

Bayern München-VfL Wolfsburg 2-1



Vasárnap:

FSV Mainz-VfB Stuttgart, 15:30
Borussia Dortmund-Bayer Leverkusen, 17:30

Ajánlott videó

Olvasói sztorik