Élet-Stílus

Győzelemmel rajtolt a Bayern

A címvédő Bayern München Bastian Schweinsteiger 91. percben szerzett góljával győzte a vendég Wolfsburgot a Bundesliga új szezonjának nyitányán.

A sérült Arjen Robben és Ivica Olic nélkül felálló bajor csapat nagyszerűen kezdte a mérkőzést, a dél-afrikai vb aranycipőse, Thomas Müller révén már 9. megszerezte a vezetést (a fiatal támadó Kroos átadása után a védője mellett megtolta a labdát, majd mielőtt lesett volna, a bal alsó sarokba lőtte), s a folytatásban is fölényben futballozott.

A szünet után kapufás lövéssel ijesztgetett a vendégcsapat, majd egy jobboldali szöglet nyomán Edin Dzeko fejesével egyenlítenie is sikerült, a labda bal felső sarokban landolt.

A Bayern München nagy energiákat mozgósított a hajrában a három pont megszerzésért, és a próbálkozásait a 91. percben koronázta siker: Franck Ribéry baloldali beadása után Bastian Schweinsteiger éles szögből, közelről terelte a labdát a bal alsó sarokba.

„A gólszerzés nem tartozik a fő feladataim közé, nem is találok be nagyon gyakran, de most sikerült győztes gólt szereztem, és ez boldoggá tesz” – mondta Schweinsteiger.

Bundesliga, 1. forduló:
Bayern München-VfL Wolfsburg 2-1 (1-0)
Gól: Müller (9.), Schweinsteiger (91.), ill. Dzeko (55.)

Szombat:
1. FC Köln-1. FC Kaiserslautern, 15:30 ó
Borussia Mönchengladbach-1. FC Nürnberg, 15:30
Hannover 96-Eintracht Frankfurt, 15:30
1899 Hoffenheim-Werder Bremen, 15:30
SC Freiburg-FC St. Pauli, 15:30
Hamburger SV-FC Schalke, 18:30

Vasárnap:
FSV Mainz 05-VfB Stuttgart, 15:30
Borussia Dortmund-Bayer Leverkusen, 17:30

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik