Élet-Stílus

A Fradi pontot szerzett Székesfehérváron

A Ferencváros tíz emberrel 1-1-es döntetlent ért el a Videoton vendégeként az NB I 4. fordulójában.

Az első félidő a Ferencvárosé volt: szervezetten védekezett, a megszerzett labdákkal pedig igyekezett akciókat vezetni, és a kapura is veszélyesek voltak, ennek nyomán a lelátón többször is felharsant a közelmúltban ritkán hallható „játszik a Fradi rigmus”.

A Ferencváros a 22. percben Andrezinho révén a vezetést is megszerezte: a brazil 16 méteres lövése után a labda megpattant Liptákon és a jobb alsó sarokban landolt.

A szünet után megváltozott a játék képe, egyértelműen az amúgy esélyesebb Videoton akarata érvényesült. Alves közeli lövését földöntúli bravúrral még védte Ranilovic, a Fradi nyáron igazolt hálóőre, ám a csereként beállt Nikolics lövésével szemben már tehetetlen volt. A csatár 7 méterről, kissé balról a szlovén kapus feje fölött bombázott a léc alá.

A gól után gyors egymásutánban két helyzete is volt a Ferencvárosnak, amely a második félidőben jobbára és jobb híján csak védekezett, de legalább az egy pontot sikerült megszereznie, még úgy is, hogy a 77. percben Rodenbüchert kiállította a játékvezető.

Döntetlen Pakson és Siófokon

A Paks és a ZTE is nyeretlen maradt, miután szombat este megosztoztak a pontokon. A vendég Zalaegerszeg – amely újrajátssza majd a Pápa elleni, esőáztatta meccsét – szerezte meg a vezetést, de még a szünetig fordított a Paks. A 2-2-es végeredményt Darko Pavicevics állította be a 68. percben. Az újonc Siófok egy vereség mellett már a harmadik ikszén van túl. Szombaton a Kaposvárral játszott gól nélküli meccset.

NB I, 4. forduló:
Videoton FC-Ferencváros 1-1 (0-1)
Székesfehérvár, 7752 néző, v.: Fábián
Gól: Nikolics (63.), illetve Andrezinho (22.)
Kiállítva: Rodenbücher (77.)
Videoton: Tujvel – Lázár, Lipták, Horváth G., Hidvégi – Elek, Sándor Gy. (Gosztonyi, 85.), Vasziljevics (Polonkai, 46.) – Nagy D., Vujovics (Nikolics, 60.), Alves
Ferencváros: Ranilovic – Rodenbücher, Maróti, Csizmadia, Junior – Rósa D., Józsi, Heinz, Tóth B. (Kulcsár D., 64.) – Schembri (Pölöskei, 83.), Andrezinho (Adriano, 89.)

BFC Siófok-Kaposvári Rákóczi 0-0

Paksi FC-ZTE FC 2-2 (2-1)
Gól: Montvai (29.), Kiss T. (43.), illetve Kamber (13.), Pavicsevics (68.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik