Élet-Stílus

Brazil siker a Libertadores-kupában – videó

A brazil Internacional nyerte a legrangosabb dél-amerikai kupasorozatot, miután a döntő visszavágóján 3-2-re legyőzte a mexikói Guadalajara együttesét.

Az Internacional kettős győzelemmel, 5-3-as összesítéssel, története során másodszor hódította el a legrangosabb dél-amerikai kupasorozat győztesének járó díszes trófeát.

Jóllehet, brazil szemszögből nem indult jól a Libertadores-kupa döntőjének visszavágója. Bár a házigazda Internacional fölényben játszott, az első félidő végén mégis hátrányba került, miután De la Mora akrobatikus mozdulattal a hazaiak kapujába zúdította a labdát.

A 62. percben Rafael Sobis egyenlített, a kapust megelőzve közelről talált be Kléber beadása után, majd Leandro Damiao nyargalt végig a vendégek térfelén, és lövése nyomán a labda a Luis Michel kapuson megpattanva a bal felső sarokban landolt.

A hajrára felpörögtek az események. A 86. percben Arellano kapott piros lapot, amiért kíméletlenül felvágta D’Alessandrót, és a brazil csapat Giuliano révén gyorsan góllá váltotta az emberelőnyét, egyszersmind eldöntötte a kupa sorsát. A 20 esztendős középpályás két védő között hámozta át magát, majd elegánsan emelt a hálóba.

Az utolsó szó a mexikói csapaté volt (egy szabadrúgás és azt követő kapusbravúr után Omar Bravo terelte hálóba a lécről kipattant labát), de ez mit sem változtatott azon, hogy a brazil Internacional 2006 után másodszor is elnyerte a Libertadores-kupát.

Az már korábban eldőlt, hogy a kontinenst a Porto Alegre-i együttes képviseli a klub-vb-n, miután a mexikói Guadalajara vendégként vett részt a sorozatban.

A vendégek a lefújás után – elmondásuk szerint – összetűzésbe kerültek a hazai szimpatizánsokkal. Jose Luis Real, a Guadalajara vezetőedzője arról számolt be, hogy az első gólt szerző de la Morát a pályára rohanó egyik néző megütötte. A két csapat játékosai is kis híján összeverekedtek, de végül sikerült megfékezni az indulatokat. A Guadalajara futballistái mindenesetre rendőri kísérettel vették át az érmeiket.

Libertadores-kupa, döntő, visszavágó:
Internacional (brazil)-Guadalajara (mexikói) 3-2 (0-1)
Gól: Rafael Sóbis (61.), Leandro Damiao (75.), Giuliano (89.), ill. De la Mora (43.), Bravo (91.)
Kiállítva: Arellano (86.)
Internacional: Renan – Nei, Bolivar, Indio, Kleber – Sandro, Pablo Guinazu, Tinga (Wilson Matias, 84.), D’Alessandro – Taison (Giuliano, 65.), Rafael Sobis (Leandro, 73).
Guadalajara: Michel – Angel Ponce (Escalante, 78.), De Luna, Reynoso, Magallon – Araujo, Xavier Baez (Vazquez, 80.), De la Mora, Bautista – Arellano, Omar Bravo.
Az Internacional összesítésben 5-3-mal nyerte a döntőt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik