Élet-Stílus

Rosberg nem rosszabb Vettelnél

Az 1985 és 1997 között a Ferrari, a McLaren és a Benetton színeiben összesen tíz futamgyőzelmet szerző, 2008-ban a Toro Rossót csapatfőnökként győzelemig juttató Gerhard Berger szerint az F1-ben már ötödik évét töltő, eddig győzelem nélküli Nico Rosberg semmivel sem rosszabb, mint az épp az ő keze alatt sztárrá váló Sebastian Vettel.

“Én ugyanarra a szintre sorolom Nicót, mint Sebastian Vettelt. Egyszerűen nem volt eddig győzelemre képes autója. De idén bizonyította, hogy nagyon keveset hibázik, a legtöbbször eltalálja a beállításokat, és általában Schumacher előtt végez. Ha Rosberg és Vettel ugyanolyan autóban ülne, én nem nagyon tudnám, kire is fogadjak” – mondta az osztrák az Auto Motor und Sportnak.

Berger önkritikát is gyakorolt, korábban nem tartotta sokra a Force Indiá-s Adrian Sutilt, de a német idei, pontokat bőven hozó teljesítménye megváltoztatta a véleményét.
“Tavaly csak kinevettem. Sosem gondoltam volna, hogy ekkora potenciál van benne. Elképesztően gyors, és mostanra alig hibázik. Rosberg mellett számomra ő az év meglepetése!”

Míg a többi németet dicséri, Michael Schumacherről jóindulattal is csak felemás véleményt tud mondani az expilóta.
“Mindig is kiálltam Michael mellett. Még akkor is, amikor a visszatérés miatt kritizálták. Azt mondtam, ki nyert hét bajnoki címet, ki tett ennyi mindent a motorsportért, ki küzdött egész életében, ha nem ő? Örüljünk, hogy újra versenyez!”

“Az elején jól is ment, rögtön az első hat között végzett, majdnem mindent kihozott az autóból. De az utóbbi versenyeken már nem volt valami meggyőző, úgy látom, hogy inkább hátrafelé halad, mint előre. Talán túl nagy terhet vesz magára.”

Schumacher Rubens Barrichellóval szembeni hungaroringi keménykedését Berger is elítéli:
“Tíz éve talán még normális manővernek számított volna, de ma már nem elfogadható. Michael elég tapasztalt, tudhatná ezt. De bocsánatot kért, ezzel lezárulhatna az ügy.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik