Élet-Stílus

Husztiék egygólos előnyt szereztek

A Zenit, a Rosenborg és a Young Boys minimális előnnyel készülhet a BL-selejtező visszavágójára, Kijevben 1-1 lett a rangadón, míg a Sparta Praha alighanem búcsúzik a sorozattól.

Huszti Szabolcs csapata, az orosz Zenit hazai pályán egygólos előnyt szerzett kedden a francia Auxerre ellen a jövő heti visszavágóra a Bajnokok Ligája-selejtező 4., utolsó fordulójának első mérkőzésén. A Kerzsakov góljával korán vezetést szerző oroszoknál a magyar válogatott játékos csereként a 60. percben lépett pályára.

Igencsak megizzadt a Tottenham. Az angol csapat esélyesként utazott Bernbe, azonban szűk félóra alatt az extázisban futballozó svájciak három góllal terhelték meg Gomes hálóját. Lulic az első percben még kapufát lőtt, majd a bosnyák a 4. percben már nem hibázott.

Ezt követően Bienvenu beforgatta Dawsont és növelte a különbséget, míg a 29. percben Hochstrasser góljával már 3-0 volt a vendéglátóknak. A londoniak azonban a szünet előtt szépítettek, s mivel Pavljucsenko a meccs hajrájában újabb gólt ért el, nyitott maradt a párharc és a továbbjutó kiléte is.

Lulic gólja: Dawson és Bassong mélázik (MTI/EPA)

Lulic gólja: Dawson és Bassong mélázik (MTI/EPA)

Kijevben Garmas kiállítása után pörögtek fel az események, hisz az emberhátrány miatt megzavarodott ukránokat az Ajax Vertonghen fejes góljával büntette. Ám hiába alakítottak ki rengeteg helyzetet a hollandok, a házigazdák Guszev révén egyenlítettek, s ezzel megőriztek némi reményt, bár Martin Jol, az amszterdamiak mestere elégedettnek tűnt a találkozó lefújásakor.

„Az 1-1 jó eredmény, ugyanakkor tekintve a körülményeket, nyerhettünk volna” – vélte a NOS TV-nek nyilatkozó szakvezető. „Ám több ziccert is veszni hagytunk, védekezésben pedig voltak hibáink. Egy idegenbeli győzelem lett volna az igazi, viszont a döntetlennel is elégedett vagyok.”

A skandináv derbi után is bármi megtörténhet a visszavágón, azonban az egykori csehszlovák csapatok randevúján a Zilina meglepte a több kulcsjátékosát, így Sionkót és Matejovskyt nélkülöző Sparta Prahát. A zsolnaiak kétgólos idegenbeli sikere nyomán nem véletlen, hogy az egykori klasszis, Jozef Chovanec nem tűnt túl boldognak.
„Nem tudtuk helyettesíteni a kieső játékosainkat, ettől függetlenül játszhattunk volna jobban. Ám védekezésben és támadásban is amatőr hibákat vétettünk” – összegzett az egykori középhátvéd az Associated Pressnek.

BL-selejtező, 4. (utolsó) forduló, 1. mérkőzés
Nem bajnokok ága:
Young Boys (svájci)-Tottenham (angol) 3-2 (3-1)
Gól: Lulic (4.), Bienvenu (13.), Hochstrasser (29.), illetve Bassong (42.), Pavljucsenko (83.)

Dinamo Kijev (ukrán)-Ajax (holland) 1-1 (0-0)
Gól: Guszev (66.), illetve Vertonghen (58.)
Kiállítva: Garmas (57.)

Zenit (orosz)-Auxerre (francia) 1-0 (1-0)
Gól: Kerzsakov (3.)

Bajnokok ága:
Rosenborg (norvég)-Köbenhavn (dán) 2-1 (1-0)
Gól: Iversen (23.), Henriksen (57.), illetve Grönkjær (84.)

Sparta Praha (cseh)-Zilina (szlovák) 0-2 (0-0)
Gól: Ceesay (51.), Oravec (72.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik