Élet-Stílus

Szeptemberben pótolják az elázott bajnokit

Szeptember elsején játsszák újra a múlt pénteken félbeszakadt ZTE-Pápa bajnoki labdarúgó-mérkőzést.

A 3. forduló nyitótalálkozójának szünetében hatalmas vihar csapott le a pályára és környékére, így a második játékrészt csak 20 perc csúszással tudták elkezdeni a felek.

A 60. percben ismét elkezdett szakadni az eső, és Berger József játékvezető az öltözőbe küldte a csapatokat. A bíró 20 percnyi várakozás után úgy döntött, hogy nem folytatják a találkozót, melyen a hazaiak vezettek 2-1-re. Az MLSZ versenybizottságának keddi döntése értelmében a mérkőzést szeptember elsején 19 órai kezdettel újrajátsszák.

Az 1. fordulóból szeptember 5-ére halasztott Szolnoki MÁV-Szombathelyi Haladás mérkőzés időpontja is módosult, ugyanis a tervezettnél egy nappal korábban, 16 órától rendezik meg. Az összecsapást azért halasztották el a labdarúgó NB I nyitókörében, mert a vendégek akkor játszottak felkészülési mérkőzést a német Werder Bremennel.

Büntetett a fegyelmi bizottság

A Siófok, az Újpest, a Ferencváros és a Honvéd pénzbüntetést kapott az MLSZ fegyelmi bizottságának döntése nyomán. Előbbi két klub a szombati mérkőzésen történt rendezési hiányosságok, valamint szurkolói rendzavarások miatt részesült elmarasztalásban: a Siófoknak 100, míg az Újpestnek 200 ezer forintot kell fizetnie. Az Ferencváros-Honvéd találkozó kapcsán a rendezési hiányosságok, a szurkolók rendzavarásai és a vendégdrukkerek rasszista megnyilvánulásai miatt a hazaiaknak és a kispestieknek egyaránt – mint visszaesőknek – 300 ezer forintot kell átutalniuk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik