Élet-Stílus

Nem tanul rosszabbul a szexuálisan aktív tini

Se rosszabbul, se jobban nem teljesítenek azok a tinik, akik stabil párkapcsoaltban szexuális életet élnek - mutatta ki egy új, provokatív, amerikai kutatás.

A tanulmány rácáfolt azokra az előítéletekre, amelyek szerint a szexuálisan aktív fiatalok tanulmányaikban mindig rosszabbak. A kutatók szerint ugyanis nem az játssza a döntő szerepet, hogy aktívak-e a fiatalok szexuálisan, hanem az, hogy milyen típusú párkapcsolatban élnek. Azok a tinik, akiknek állandó kapcsolatuk van, lelki támaszt kapnak, ezért kevésbé stresszesek a mindennap életbe, így a suliban is.

A szakemberek ugyanakkor figyelmeztettek, hogy azok a tinik, akik gyakran váltogatják partnereiket és szexuálisan aktívak, általában rosszabban szerepelnek az iskolában és gyakrabban vannak egyéb jellegű problémáik. A szakértők szerint ezek a hírek azokat a szülőket nyugtatják majd meg, akik félnek attól, milyen hatással lesz gyermekük tanulmányi eredményére, ha már fiatalon komoly kapcsolatot létesít.

A tavalyi felmérésben az amerikai középiskolások mintegy fele mondta azt, hogy létesített már szexuális kapcsolatot, 14 százalékuk pedig arról számolt be, hogy már négy vagy annál több partnere volt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik